Mocsai kemény kritikája: ez tragédia, szégyenteljes, változtatni kell!

A korábban férfi- és női kézilabda-válogatottunkat is irányító Mocsai Lajos kemény kritikát fogalmazott meg női válogatottunk Eb-11. helye után.

Magyar Nemzet
Forrás: Sport TV2022. 11. 19. 12:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy Európa-bajnokságon a folyamatos felépítésnél annak örültünk, hogy minden mérkőzésen volt tíz-húsz vagy harminc percünk, és a végén egy szégyenteljes eredmény után egy győztes meccsel jövünk haza, milyen jó, ez marad meg. A tizenegyedik helyen. Ez tragédia. Azt gondolom, a minket körülvevő mentalitáson kell alapvetően változtatni – mondta Mocsai Lajos mesteredző a női Európa-bajnokságon szerepelt válogatottról a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában.

Mocsai Lajos visszatér?

A korábbi szövetségi kapitány – aki női válogatottunkkal olimpiai és vb-ezüstig, valamint Eb-aranyig, a férfiakkal vb-ezüstig jutott – beszélt még vakvágányról, sportformáról, illetve arról: ha fontosnak tartják a visszatérését, akkor ez megfontolás tárgyát képezheti. Mint mondta, vannak ilyen törekvések, és ez a közeljövőben eldől.

Kemény szavak, kíméletlen értékelés: Ágai Kis András és Borsos Attila beszélgetett a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökével.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

Izland ellen a vb-selejtezőben

A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal találkozik a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében. A szombat délután Ljubljanában megtartott sorsoláson elhangzott, hogy a párharcok első mérkőzéseit április 7–8-án, a visszavágóit 11–12-én játsszák. A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert. A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a jelenleg is zajló Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia. A 2023. november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

Borítókép: Mocsai Lajos visszatérhet a kézilabdába (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.