A VAR és a korábbi gólkirály is a Fradi sikerét akarta

Közel állt a győzelemhez a Paks a szezon végére kissé bágyadt Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójában, aztán, ahogy az lenni szokott, elvesztette a találkozót. A játékvezető vagy a VAR kissé könnyelműen ajándékozta meg büntetővel a bajnoki címvédőt, de a vendégek még így is nyerhettek volna, ha Hahn János értékesíti a ziccerét. A hosszabbításban aztán Botka a Fradi javára döntötte el a meccset. Fordulatos, de nem túl magas színvonalú találkozón így végül 3-2-es Fradi-siker született

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 20:12
null
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először a 6. percben szerzett vezetést a Paks. Nem összpontosított kellőképpen a hazai védelem, a korábbi ferencvárosi játékos, Bőle Lukács lépett ki és zárta ki ügyesen Pászka Lorándot, s higgadtan helyezett a kapuba (0-1).

A 22. percben ennél sokkal nagyobb paksi hiba előzte meg a Fradi egyenlítő gólját. Tokmac passza pontatlan volt, nem jutott volna el Zachariassenhez, de Szabó János ügyetlen ért a labdához, éppen Ryan Mmaee-hoz passzolt, aki elsőre ugyan nem célzott elég pontosan, illetve Nagy Gergely hárított bravúrral, de a kipattanót Zachariassen és Mmaee együttes erővel már belőtte, hivatalosan előbbi a gólszerző (1-1).

A 39. percben ismét a Paks került előnybe. Szöglet után Balogh Balázs elé került a labda, akinek a lapos lövését Dibusz valószínűleg védte volna, csakhogy a labda irányt változtatott Wingón (1-2).

Még szünet előtt újra egyenlített az FTC, amihez azonban Ryan Mmaee önmagában kevés lett volna. Kellett hozzá az 57-szeres válogatott Kádár Tamás, de nála is jobban Andó-Szabó Sándor játékvezető és még inkább a VAR-szobában dolgozó kollégája. A marokkói csatár és Kádár lába valóban összeért, de inkább előbbi lépett be utóbbi elé, szándékosságról szó sem lehetett. Mmaee azonban jól dobta magát, s a mutatványt a játékvezetők megették.

Maradjunk annyiban, erősen vitatható büntető volt, amit aztán a sértett magabiztosan értékesített (2-2). 

A második félidőt szinte végigtámadta a Ferencváros, a két legnagyobb helyzet azonban a Paks, személy szerint egyaránt Hahn János előtt adódott. A korábbi gólkirály a 74. percben szépen játszotta magát tisztára, okosan tekert a bal felső felé, de Dibusz bravúrral hárított. A 83. percben ennél is nagyobb helyzetet puskázott el a paksi csatár: 12 méterre a kaputól bárhová lőhette volna a labdát, de Dibusz lábát találta el.

Hahn a nyár óta, amikor visszatért Paksra, még egyetlen gólt sem szerzett. A tolnaiak nyilván előrébb tartanának, ha visszanyerné a két évvel ezelőtti formáját.

A Ferencváros nem volt elég friss, végül mégis megnyerte a találkozót. Egy beadás után a kipattanó labdát íves, látványos fejessel bólintotta Nagy kapujába.

A végén Ryan Mmaee fölöslegesen kakaskodott a paksiakkal, ki is állította Andó-Szabó, de a lényegen ez nem változtat, 3-2-re nyert a Fradi, már hat pont előnnyel áll a tabella élén, úgy, hogy két meccsel kevesebb játszott a vetélytársainál.

Labdarúgó NB I, 15. forduló

Kedd:
Kisvárda–Zalaegerszeg 0-3 (0-1), Várkerti Stadion, 2005 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Ikoba (37., 60.), Manzinga (87.)
Kecskemét–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Széktói Stadion, 1721 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Banó-Szabó (53.), ill. Corbu (44.)

Szerda:
Debrecen–Mezőkövesd 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3563 néző, v.: Farkas Á. Gólszerző: Sós (92.)
Ferencváros–Paks 3-2 (2-2), Groupama Aréna, 7129 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Zachariassen (22.), R. Mmaee (45+1. – 11-esből), Botka (92.), illetve Bőle (6.), Wingo (39. – öngól). KIállítva: R. Mmaee (FTC, 95.)
Újpest–Fehérvár 20.00 (M4 Sport +)

Csütörtök:
Bp. Honvéd–Vasas 19.00

Borítókép: Ryan Mmaee és Zachariassen ünnepel, végül nyert a Fradi (Forrás: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.