Ünneplés helyett csúnya kiütés jutott otthon a Kisvárdának

Hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget az alapításának 111. évfordulóját ünneplő Kisvárda, amelyet a Zalaegerszeg intézett el a labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitómérkőzésén. A Kecskemét és a Puskás Akadémia nem bírt egymással a másik kedd esti találkozón.

Magyar Nemzet
2022. 11. 08. 20:17
A zalaegerszegi Eduvie Ikoba (b), valamint a diósgyőri Polgár Kristóf (k) és Iszlai Bence a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - ZTE FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2020. június 10-én.
A zalaegerszegi Eduvie Ikoba (b), valamint a diósgyőri Polgár Kristóf (k) és Iszlai Bence a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - ZTE FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2020. június 10-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig zárult le vasárnap az NB I 14. fordulója, a sűrű menetrend miatt kedden a Kisvárda és a Zalaegerszeg összecsapásával már el is kezdődött a következő. A hazai szurkolók ünnepi hangulatban lehettek, hiszen kedden volt a klub alapításának a 111. évfordulója. Mégsem volt sok örömben részük az első félidőben, csapatuk helyzetet sem tudott kialakítani, sőt a hajrában a ZTE a mezőnyfölényét egy szögletet követően Eduvie Ikoba gólra tudta váltani.

A szünet után, a négy cserejátékos hozzájárulásának is köszönhetően nagyobb sebességre kapcsolt a Kisvárda, ám hiába rohamozták egyre többet a vendégek kapuját, ismét csak a vendégek találtak be. Ikoba a 60. percben megduplázta találatai számát, szezonbeli tizedik góljával a vonatkozó lista élére állt, és bebiztosította az egerszegiek győzelmét. Christy Manzinga 87. percben szerzett gólja már csak a hab volt a tortán. A ZTE 3-0-ra nyert, és a tabella ötödik helyén tanyázik. A Kisvárda maradt második.

A szabolcsiak szerencséjére a 15. fordulóban az üldözőjük, a Kecskemét sem tudott nyerni, 1-1-es döntetlenre végzett hazai pályán a Puskás Akadémia ellen.

Labdarúgó NB I, 15. forduló

Kedd:
Kisvárda–Zalaegerszeg 0-3 (0-1), Várkerti Stadion, 2005 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Ikoba (37., 60.), Manzinga (87.)
Kecskemét–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Széktói Stadion, 1721 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Banó-Szabó (53.), ill. Corbu (44.)

Szerda:
Debrecen–Mezőkövesd 18.00 (tv: M4 Sport +)
Ferencváros–Paks 18.15 (M4 Sport)
Újpest–Fehérvár 20.00 (M4 Sport +)

Csütörtök:
Bp. Honvéd–Vasas 19.00

 

Borítókép: Diósgyőri játékosok próbálják visszafogni Eduvie Ikobát (balra) egy 2020-as bajnoki mérkőzésen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.