Agüero készül a vb-re, de a brazil drukkerek megkeserítik az életét

Sergio Agüero megérkezett Katarba. Az aktív játéktól tavaly szívritmuszavar miatt visszavonult kiváló csatár az argentin válogatottat segíti, a játékosokat igyekszik motiválni. Úgy látja, megtalálták Messi szerepét a csapatban. Amondó, ha netán nem Argentína nyerne, akkor legyen inkább új győztes. Megnevezett három olyan együttest, amelyek meglepetést okozhatnak. A legtöbb fejfájást persze a brazilok okozzák neki, akik már útban Katarba sem hagytak neki nyugtot.

Magyar Nemzet
2022. 11. 18. 11:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ezt a videót posztolta a Twitter-oldalán. Az argentin válogatottal három foci-vb-t megjárt korábbi klasszis pechjére brazil szurkolókkal utazott együtt Katar felé. Agüero az argentin válogatott külső stábtagjaként lesz jelen a világbajnokságon, s a gondolatait is megosztotta az esélyekről.

A pályafutása javát a Manchester Cityben töltő, egy éve a Barcelonától visszavonuló klasszis a Stake.com oldalnak adott interjúban először az egészségéről beszélt.

– A kardiológusommal való folyamatos egyeztetésnek köszönhetően egyre jobban érzem magam, de a világbajnokság nyilván extra izgalmat hoz majd az életembe.

Mi lehet Messi szerepe az argentin válogatottban?

Természetesen formája Agüero szerint is meghatározza Argentína játékát és esélyeit.

– Azt hiszem, Messi alkalmazkodott az új csapathoz. Százszázalékos formában Leo ma is halálos lehet. De azt is mondhatnám, hogy ha csak a tudása hatvan-hetven százalékát nyújtja, akkor is komoly hasznára lehet az argentin válogatottnak. Lionel Scaloni rendszere sokat segít neki, tehermentesíti, ami korábban nem volt így. A mostani csapat sokat tesz azért, hogy Messinek ne kelljen mindig a maximumot nyújtania. Korábban Argentína mindig arra törekedett, hogy birtokolja a labdát, és támadjon, irányítsa a meccset. Ma ez nem feltétlenül van így, négy ember mindig hátul marad, ami megkönnyíti Messi dolgát, a védekezéssel nem kell annyit törődnie.

Agüero elfogult Messivel, a másik argentin legendával, Diego Maradonával viszont ellentmondásos volt a viszonya. Maradona egyik lánya volt a felesége, de aztán elváltak, amit Maradona kegyetlenül megbosszult, a veje összes képét kitörölte a családi albumokból. Agüero ennek ismeretében érthetően óvatosan fogalmaz, amikor arra kérték, hasonlítsa össze a két kiválóságot, azzal tért ki a válasz elől, hogy ennek nincs értelme.

Agüero unja a favoritokat

Sergio Agüero amondó, ha nem Argentína nyeri a világbajnokságot, akkor legyen új győztes.

– Nem szeretném, hogy ismét Brazília, Németország vagy Franciaország nyerjen. Akkor már inkább látnék egy új győztest – jegyezte meg.

Agüero megnevezett három lehetséges meglepetéscsapatot is. Szerinte Ecuadort és Kanadát is alábecsülik, és Szenegált is képesnek tartja arra, hogy jó eredményt érjen el. Bár amikor ezt mondta, még nem tudhatta, hogy végül mégsem lehet ott a világbajnokságon.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Agüerónak ma is szívügye az argentin válogatott (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.