Laidouni Párizs külvárosában nőtt fel, de megkeserítené a franciák életét

Noha sokáig úgy tűnt, három ferencvárosi futballista is ott lesz a világbajnokságon, Samy és Ryan Mmaee végül kimaradt a marokkói keretből. Így az NB I-et egyedül Aissa Laidouni képviseli. A 25 éves, 25-szörös tunéziai válogatott középpályás Katarból exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 11. 18. 9:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mit szólt, amikor megtudta, hogy ferencvárosi csapattársai, Samy és Ryan Mmaee mégsem utaznak Katarba?
– A múlt héten Budapesten voltam még, amikor értesültem a hírről. Mindenkit meglepetésként ért, hogy nem számítanak rájuk, hiszen az elmúlt időszakban biztos volt a helyük a keretben. Mind a ketten alapemberei a Fradinak, az ősszel nemzetközi kupameccseket játszottak, hirtelen nem is tudtam, mit mondjak nekik. Beszéltem velük a döntés után, bele sem mertem gondolni, mit érezhetnek – válaszolta

– Ön most merre van?
– A katari szálláson. A Ferencváros vezetői korrektek voltak, idejében elengedtek, hogy csatlakozhassak az akkor már Szaúd-Arábiában edzőtáborozó válogatotthoz, így kihagytam a Honvéd elleni bajnokit. Magyarországról először Szaúd-Arábiába repültem, néhány napot ott töltöttem a csapattal, utána jöttünk át Katarba, hogy elfoglaljuk a szállásunkat. Hétfőn utaztunk át Dohába, a távolság szerencsére már nem volt túl nagy.

– Franciaország, Ausztrália és Dánia vár Tunéziára a csoportkörben. Mit gondol az ellenfelekről?
– Nem könnyű csoport, de a világbajnokságon ilyen amúgy sincs. Az ellenfeleink nagyszerű csapatok, de mi sem véletlenül vagyunk itt, és ezt bizonyítani akarjuk. Hiszünk magunkban, nem leszünk kishitűek.

– Ezek szerint lát esélyt a továbbjutásra a csoportból?
– Az elmúlt fél év jó példát mutatott nekem. A Fradival bizonyítottuk, hogy a labdarúgásban nem létezik lehetetlen. Az Európa-liga sorsolását követően mindenki úgy gondolta, jó, ha a harmadik helyre odaérünk, ehhez képest megnyertük a csoportot, nyolcaddöntősök vagyunk. Erről itt, az edzőtáborban sokat meséltem a többieknek. Jó formában várjuk a tornát, az idén többek között Chilét, Japánt, Nigériát, Egyenlítői-Guineát és Malit is legyőztük, a vb főpróbájaként pedig már itt, Dohában az ugyancsak katari résztvevő Iránt vertük meg 2-0-ra. Kellő önbizalommal vágunk neki a vb-nek, nincs mitől tartanunk.

Laidouni: Nem érdekel, ki jön velem szemben, kemény fából faragtak

– Párizs külvárosában született és nőtt fel. A franciák elleni csoportmeccs mennyire lesz különleges?
– Azt a meccset várom a leginkább, különleges mérkőzés lesz nekem. Franciaországban születtem, ott kezdtem futballozni, gyerekkorom óta követem a francia bajnokságot, a család nagyobb fele Franciaországban él.

– Tunéziában nincsenek is rokonai?
– De, nagynénémék és több unokatestvérem odahaza él Tunéziában. Az ország meseszép, a főváros, Tunisz csodálatos hely. De nem is kérdés, a Franciaországban élő szüleim és testvéreim is nekem szurkolnak. Szeretném megkeseríteni a franciák életét, és büszkévé tenni Tunéziát.

Laidouni a válogatott 28-as mezében Forrás: Twitter/Tunisie Football

– El tudja képzelni, hogy a franciák nem jutnak túl a csoportkörön?
– Ők az esélyesek, a címvédők. Adrien Rabiot, Ousmane Dembélé, vagy éppen zseniális futballista. De a pályán engem nem érdekel, ki jön velem szemben, kemény fából faragtak.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Aissa Laidouni eddig egy gólt szerzett a tunéziai válogatottban, tavaly novemberben a Zambia elleni vb-selejtezőn (3-1) ő jegyezte az első találatot:

Itt pedig nagy pillanatai a Ferencvárosban:

Borítókép: Aissa Laidouni a Ferencvárosnak és a tunéziai válogatottnak is nagy erőssége (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.