Az első befutott ajánlat Ronaldóért: egy pite és egy pint sör

Két alsóbb osztályú klub is bekerült a hírek élcsoportjába. Az egyik szemtelen ajánlatot tett Cristiano Ronaldóért a Manchester Unitednek, a másik viszont nagyon is komolyan gondolja, hogy a világbajnokság idejére kölcsönvenné Erling Haalandot, a Manchester City világklasszis csatárát, aki jelenleg tétlen, hiszen a norvég válogatott nem jutott ki a világbajnokságra.

Magyar Nemzet
2022. 11. 15. 10:07
Cristiano Ronaldo Manchester United
Cristiano Ronaldo Manchester United Fotó: Oli Scarff Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell szégyellnie magát annak, aki nem ismeri a Blyth Spartans nevet. A Wikipédia szerint a Blyth Spartans Association Football Club egy labdarúgóklub, amelynek székhelye Blyth, Northumberland. Jelenleg a National League North, az angol futball hatodik szintjének a tagja, és a Croft Parkban játszik. Nem igazán tényező a világ egyetemes futballjában, ám egy ötszörös aranylabdás szerződtetésével kitörhet az ismeretlenségből.

Hosszú ideje tart a huzavona a Manchester United és között, és a szappanopera legújabb fejezeteként a játékos interjút adott Piers Morgan angol műsorvezetőnek. Ebben leszedi a keresztvizet is a klub menedzseréről, korábbi játékosokról és a legújabb hírek szerint a tulajdonosairól is, mondván, a Glaser családnak csak a marketing számít, a futballal nem foglalkozik, ő például személyesen még nem találkozott egyik tagjával sem.

 

Az nyilvánvaló, hogy az ellentétek kibékíthetetlenek. A Manchester United vezetősége az interjúra higgadtan reagált: „A Manchester United tudomásul veszi a Cristiano Ronaldo által készített interjúval kapcsolatos médiavisszhangot. A klub a teljes tényállás megállapítása után mérlegeli válaszát. Továbbra is a mérkőzésre való felkészülésre összpontosítunk a szezon második felében, és folytatni kell a lendületet, a hitet és az összetartozást a játékosok, a menedzser, a személyzet és a szurkolók között.” A gond az, hogy sem a nyáron, sem most nem tolongtak, illetve tolonganak a kérők a portugálért, aki a válogatott edzőtáborában éppen a világbajnokságra készül, amit nagyon szeretne megnyerni. Nos, ezen a helyzeten szeretne változtatni a Blyth Spartans, amely a közösségi oldalán tett nyílt és lássuk be, roppant szemtelen ajánlatot az ötszörös aranylabdásért: egy pitét és egy pint Stellát, tehát Stella Artois sört kínál érte cserében.

Egyébként ennél is van lejjebb, azaz létezik hetedik osztály is az angol labdarúgásban, amelyből pedig az Ashton United rukkolt elő meglepő ötlettel. A klub hivatalos közleményben tudatta, hogy a világbajnokság ideje alatt szívesen lehetőséget biztosítana a Manchester City egyik legnagyobb sztárjának, Erling Haalandnak, hogy a katari tornára nem utazó csatár formában maradhasson. Talán mondani sem kell, a klub honlapja a magas kattintásszám és a forgalom miatt rövid időn belül lefagyott. A csapat menedzsere, Michael Clegg a közleményben így nyilatkozott: „Ennek az egésznek igenis van értelme. A Citynek nem lesznek meccsei, mi viszont segítenénk Erlingnek a kondíciója megtartásában. Sokkal több értelme van ennek, mintha golfozni menne hat hétig. Illene a csapatunkba, passzolna hozzá a támadófocink.” A támadófociról elég annyi, hogy az Ashton United 19 eddigi bajnoki meccsén mindössze 23 gólra volt képes, tehát valóban szükség lenne egy gólerős csatárra.

A Manchester City válasza eddig még nem ismert.

Borítókép: Cristiano Ronaldo egyesek szerint már a tiszteletet sem érdemli meg (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.