Djokovicsnak rendben voltak az idegei a világbajnokság elődöntőjében

A férfi teniszezők szezonzáró ATP-világbajnokságának szombati első elődöntőjében Novak Djokovics két játszmában győzte le Taylor Fritzet. A szerb klasszisnak rendben voltak az idegei: mindkét szettet rövidítésben nyerte meg. Éjjel eldőlt, hogy a vasárnapi döntőben az ellenfele a norvég Casper Ruud lesz.

Magyar Nemzet
2022. 11. 19. 16:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokovics az első játszmában 57 percig tartó küzdelem után, rövidítésben, 7-5-re kerekedett felül amerikai riválisán, aki a második szettet jobban kezdte. Az elején elvette Djokovics adogatását, aki azonban 3:5-ről egyenlített, majd 6:6 után, az újabb rövidítésben is jobbnak bizonyult, ezúttal 8-6-ra, s 1 óra 56 perc alatt biztosította helyét a döntőben. 

Egy elegáns megoldás Djokovicstól:

Ez pedig az utolsó pont, Djokovics nyolcadszor jutott be az ATP-vb döntőjébe. Ötször meg is nyerte: 2008-ban, 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben; 2016-ban Andy Murray, 2018-ban Alexander Zverev győzte le.

A második elődöntőben az éjjel az orosz Andrej Rubljov a norvég Casper Ruuddal találkozott, és utóbbi nyert 6:2, 6:4-re (a meccs 1 óra 8 percig tarott), így Torinóban vasárnap 19 órakor Djokovics és Ruud játssza a döntőt az ATP-világbajnokságon.

ATP-világbajnokság, elődöntő:

Novak Djokovics (szerb, 7.)–Taylor Fritz (amerikai, 8.) 7:6 (7-5), 7:6 (8-6)
Casper Ruud (norvég, 3.)–Andrej Rubljov (orosz, 6.) 6:2, 6:4

Borítókép: Novak Djokovics nyolcadszor jutott be az ATP-világbajnokság döntőjébe (Forrás: Twitter/Novak Djokovic)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.