Először nyert idén a Mercedes, Verstappennel kibabrált a Red Bull

George Russell nyerte meg a Formula–1-es sprintet szombaton, így ő indul vasárnap az első helyről a Brazil Nagydíjon. Mögötte Carlos Sainz és Lewis Hamilton végzett, Max Verstappennek pedig a Red Bull félresikerült taktikája miatt csak a negyedik hely jutott.

2022. 11. 12. 21:13
null
Mercedes' British driver George Russell steers his car back to the pit lane during the second practice session at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevin Magnussen (Haas) Formula–1-es pályafutásának minden bizonnyal legjobb napját élte meg pénteken. A dán pilóta a mezőny egyik leglassabb autójával a szeszélyes időjárási körülményeket kihasználva megnyerte az interlagosi időmérőt. A mögötte végzők sorrendje már nem okozott meglepetést, (Red Bull), George Russell (Mercedes), Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Fernando Alonso (Alpine), (Mercedes), Sergio Pérez (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari) és Carlos Sainz (Ferrari) foglalta el a további pozíciókat a szombati rajtrácson.

Magnussen néhány körön keresztül azt is megízlelhette, hogy milyen vezetni egy (sprint)futamon. A rajt után a visszapillantó tükröt sem kellett figyelnie, mert Verstappen az éllovas megelőzése helyett a többiekkel csatározott, azon dolgozott, hogy Russellt maga mögött tartsa.

A Haas pünkösdi királysága a 3. körig tartott, ekkor Verstappen megelőzte Magnussent, majd szépen sorban Russell, Sainz, Hamilton, Pérez, Leclerc, illetve Norris is elment mellette.

De Verstappen sem tudta megtartani a megszerzett trónt, mivel a Red Bull ezúttal mellélőtt a gumistratégiájával. A mezőnyből csak ketten, Verstappen és Nicholas Latifi (Williams) választották a közepes keveréket, míg a többi pilóta autóján a lágyakat használták. Verstappen így nem volt képes leszakítani magáról az üldözőit. Russell-lel hosszú körökön keresztül kerék kerék elleni csatát vívott, amiből végül a brit pilóta jött ki győztesen, a hollandot pedig idővel Sainz és Hamilton is levadászta. 

Russell még ha csak sprintfutamon is, de pályafutása első királykategóriás győzelmét szerezte, ahogy a Mercedesnek is ez volt az idei első sikere. Sainz, Hamilton, Verstappen, Pérez, Leclerc, Norris és Magnussen szereztek még pontot. A szombati végeredmény határozza meg a rajtsorrendet a vasárnapi futamon, viszont Sainz öthelyes büntetést kapott motorcseréje miatt, így csak a hetedik pozíció lesz az övé.

A Brazil Nagydíjat vasárnap 19 órától rendezik meg.

A vasárnapi futam rajtsorrendje:

1. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
    2. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
    3. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Lando Norris (brit, McLaren)
    4. sor:
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
    5. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
    6. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
Mick Schumacher (német, Haas)
    7. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
    8. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
    9. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
    10. sor:
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

 

Borítókép: George Russell Interlagosban (Fotó: AFP/Mauro Pimentel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.