Max Verstappen Brazíliában megbékélt: vége van a bojkottnak

A Formula–1-es Brazil Nagydíj előtt Max Verstappen és a Red Bull hivatalosan is lefújta a bojkottot a Sky Sports televíziós csatorna ellen.

Magyar Nemzet
2022. 11. 11. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak két nagydíj van hátra az idei Formula–1-es világbajnokságból: a hét végén rendezik meg a Brazil Nagydíjat, a jövő hét végén pedig Abu-Dzabiban zárul a sorozat. A nagy kérdések eldőltek, a pilóták között (Red Bull) október elején a Japán Nagydíjon megvédte a vb-címét, három hete pedig az Egyesült Államok Nagydíján a konstruktőrök között a Red Bull is révbe ért 2013 után, megtörve a Mercedes nyolcéves hegemóniáját. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy az autósport elitkategóriájában a szezonzárás felé közeledve békés mederben csordogálnak az események. Az amerikai, austini futam után Ted Kravitz, a Sky Sports televíziós csatorna tudósítója többször is arról beszélt, hogy Lewis Hamiltontól (Mercedes) tavaly ellopták a világbajnoki trófeát, s érdemtelennek nevezte Verstappen 2021-es bajnoki címét, miután kiderült, a Red Bull megszegte a tavalyi költségvetési sapkára vonatkozó szabályokat.

Ted Kravitz véleményét Verstappen olyannyira rossz néven vette, hogy a legutóbbi futamon, két hete Mexikóban közölte, nem nyilatkozik a csatornának.

– Az illető folyamatosan tiszteletlen módon viselkedik velem, és ezt egy ponton már nem tűröm tovább. Ezért úgy döntöttem, hogy nem állok velük szóba – jelentette ki a holland pilóta.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner akkor közölte, hogy az istálló kollektívan bojkottot hirdetett a Sky Sports ellen, és ez nemcsak a britekre, hanem a Sky német és olasz csatornájára is vonatkozik. Ám a Red Bull nem akart igazán olajat önteni a tűzre, az akcióját inkább figyelemfelhívásnak szánta, s Horner szavaiból kitűnt, hogy a bojkott csak a mexikói hétvégére vonatkozik.

S most a Brazil Nagydíjon egyértelművé vált, hogy ez a helyzet, Verstappen Interlagosban megerősítette. A sajtónapon válaszolt David Croftnak, a Sky Sport munkatársának.

– Lezártam a történetet, innentől kezdve megyünk tovább – mondta Verstappen.

A Red Bull és a Sky Sports vezetői egyébként a Mexikói Nagydíj után egyeztettek a kialakult helyzetről. A csatorna F1-es igazgatója a héten Milton Keynesben, a csapat főhadiszállásán is járt, s közvetítőként a Formula–1 vezetése is szerepet vállalt a békéltetésben.

A Brazil Nagydíj programja:

péntek: 1. szabadedzés: 16.30–17.30, időmérő: 20.00–21.00 
szombat: 2. szabadedzés: 16.30–17.30, sprintfutam: 20.30–21.30
vasárnap: a futam (71 kör, 305.879 km) rajtja: 19.00

Borítókép: Max Verstappen és a Red Bull újra nyilatkozik a Sky Sports televíziós csatorna munkatársainak (Forrás: Twitter/Max Verstappen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.