Golovin részben elégedett a tízgólos vereség után

Tízgólos vereség után ritkán elégedett egy edző. A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir sem feltétlenül az, de a horvátok elleni vereség után okkal örült a norvégok elleni álomkezdésnek. A kapitány tisztában van a problémákkal, ezekről is beszélt a címvédő elleni 32-22-es vereség után.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 08. 23:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben eksztázisban voltunk. Nagyjából így kell kézilabdázni. A meccs előtt el tudtuk képzelni, hogy mi lesz a végeredmény, de a becsületünkért küzdöttünk. Amikor elfáradtunk, elment a hajó, de gratulálni fogok a lányoknak – nyilatkozta a lefújás után Golovin Vlagyimir.

– Talán a következő mérkőzésen nem 35 lesz, hanem 45 perc, és folyamatosan fejlődni fogunk. Óriási kontraszt volt az első két meccs és a harmadik között – mondta Golovin. Meglátása szerint az egyre inkább kiütköző fáradtság okozta a hibákat, a rossz döntéseket a második félidőben. 

– Nem tudom, hogy a lelátóról hogy látszott, de óriási tempót diktált a norvég válogatott, és pont akkor kezdte el lőni a könnyű gólokat, amikor mi kezdtünk fáradni. Kellett volna még küzdeni négy-öt passzig, de már nem ment, Henny Reistad meg két passz után a kapunk előtt volt. Ez döntött – folytatta a kapitány.

– A többség nagyon ritkán találkozik ilyen sebességgel a pályán – vonta le a tanulságot a kapitány. Ami pedig a beálló körüli védekezési problémákat illeti, Golovin nem kendőzte el a problémákat. – Reistad akkor szórta meg magát igazán, amikor már nem volt oxigénünk. A meccs elején a belső hármas megoldotta a feladatot, tudtunk labdákat szerezni. Ahogy elfáradtunk, akkor jöttek a hibák. Lehetett látni, mást nem is nagyon akarnak, csak a beállót keresik. Amikor fáradt vagy, és kilépsz, nagyon gyorsan kell zárnia a társadnak a vonalon, ha ez nincs meg, a beálló üresen kapja a labdát. Amíg friss a játékos agya, működik a megbeszélt védekezés, és végrehajtják a rájuk bízott feladatot. Ha ez már reflexszerűen megvan, magától megy, de amikor gondolkodni kell rajta, gyorsan elfáradsz benne.

A folytatás három két pontos csapat, Dánia, Svédország és Szlovénia ellen következik a középdöntőben. Ezzel kapcsolatban Golovin így fogalmazott. – Ha az első két fordulóban is ugyanígy játszottunk volna, akkor biztos nem pont nélkül kezdenénk a következő kört. Három nehéz ellenfél vár ránk, de mindent megteszünk, hogy a mostani teljesítményünkre alapozva ne pont nélkül zárjunk. 

Borítókép: Golovinnak igaza van, a vereség ellenére voltak biztató jelek a norvégok ellen (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.