Kapuscserével próbáljuk meglepni a horvátokat

Élt a változtatás lehetőségével Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: két játékost cserélt a Svájc elleni győztes meccsen szerepelt csapatban. A horvátok ellen Szikora Melinda és Pásztor Noémi maradt ki a névsorból. Szikora helyett a Mosonmagyaróvár kapusa, Szemerey Zsófi véd majd a születésnapos Janurik Kinga mellett.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 06. 17:27
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Golovin Vlagyimir cserélt: a Svájc ellen visszafogottan teljesítő, 23 lövésből csak négyet védő kapus, Szikora Melinda helyett a Mosonmagyaróvár kapusát, Szemerey Zsófit nevezte a Horvátország elleni mérkőzésre (tv: 18:00, M4 Sport). A változtatás nem szorul különösebb magyarázatra: Szemerey a románok elleni felkészülési meccsen biztató formában védett, egyebek mellett az ő bravúrjainak köszönhetően sikerült fordítani a tatabányai edzőmeccsen. Másrészt, Szemerey idén két alkalommal is remekül védett csapata, a Mosonmagyaróvár Lokomotiva Zagreb elleni Európa-liga csoportmeccsén. 

Januárban 11, februárban 13 védést mutatott be a Lokomotiva elleni győztes El-csoportmeccseken. Szemerey mellett a Ferencváros kapusa, a 31. születésnapját ma ünneplő Janurik Kinga lesz a másik kapus a horvátok elleni találkozón. 

Borítókép: Szemerey Zsófinak van sikerélménye a horvátokkal szemben (Fotó: Nemzeti Sport/Árvay Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.