Kialakult a magyar válogatott pontos menetrendje az Eb középdöntőjében

Két esti mérkőzés következik, előbb Dánia, majd Svédország ellen, a kettő között három szünnap lesz, majd a házigazda Szlovénia elleni meccsel zárja a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét a magyar válogatott.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 09. 2:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a Norvégia elleni 32-22-es vereségével a harmadik helyen fejezte be a csoportkört a női kézilabda Európa-bajnokságon. Az már a záró forduló előtt eldőlt, hogy Magyarország mindenképpen tagja a középdöntő mezőnyének, és azt is lehetett tudni, hogy a B csoport három továbbjutója, Svédország, Dánia és a házigazda Szlovénia ellen folytatja a szereplését az Eb-n. Később kiderült, hogy a keresztbeveréseknek köszönhetően a B csoport mindhárom továbbjutó csapata két-két pontot visz magával a középdöntőbe.

Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a középdöntő pontos menetrendjét. A magyar válogatott november 10-én a B csoport második helyén végzett Dánia ellen 20.30-kor kezd, majd jövő héten hétfőn, 14-én, szintén 20.30-tól a B csoport győztese, Svédország ellen játszik. A harmadik mérkőzésére november 16-án, szerdán kerül sor, a házigazda Szlovénia ellen 15.30-kor kezd. 

A középdöntő magyar érdekeltségű programja:

November 10, 20.30: Magyarország–Dánia
November 14, 20.30: Magyarország–Svédország
November 16, 15:30: Magyarország–Szlovénia

A középdöntős csoport állása: 1. Norvégia 4 pont, 2. Svédország 2 (56-47), 3. Dánia 2 (51-51), 4. Horvátország 2 (44-50), 5. Szlovénia 2 (50-59), 6. Magyarország 0

A magyar válogatottnak legalább három pontot kellene szereznie a hátralevő három mérkőzésén ahhoz, hogy legalább két csapatot megelőzzön, így érheti el az Európa-bajnokság előtt kitűzött célt, a legjobb nyolc közé jutást. 

Borítókép: Még három meccs vár rájuk (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.