Lionel Messi cáfolta a róla szóló híreszteléseket

Argentína ismét az esélyesek közé tartozik. A kétszeres világbajnok dél-amerikai válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi számára minden bizonnyal az idei, katari futball-vb az utolsó esély, hogy aranyérmet nyerjen.

Magyar Nemzet
2022. 11. 22. 8:53
Lionel Messi
Doha, 2022. november 21. Lionel Messi argentin csapatkapitány (b) a csapat dohai edzésén 2022. november 21-én. Argentína másnap Szaúd-Arábia ellen játszik a katari labdarúgó-vilgábajnokság C csoportjának elsõ fordulójában. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi ötödik világbajnokságára készül. Az argentin szupersztár 2006-ban még kiegészítő ember volt az argentin válogatottban, de már tinédzserként is gólt szerzett első világbajnokságán. 2010-ben, már aranylabdásként viszont csalódást okozott, Dél-Afrikában egyetlen gólt sem ért el, a negyeddöntőben pedig Németország szétszedte Argentína válogatottját. 2014-ben járt a legközelebb az álomhoz Messi, ám a döntőben ismét a németek nyertek. Négy éve már a csoportkörből való továbblépéshez is egy Messi-villanás kellett, s bár Argentína a nyolcaddöntőben látványos meccset vívott a későbbi győztes Franciaországgal, kiesett.

Lionel Messi World Cup
jó megérzésekkel várja a rajtot (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

 Ezek után érkezett el a katari futball-vb, Messi ötödik világbajnoksága.

– Különleges pillanat ez, minden bizonnyal az utolsó vb-m következik. Ez az utolsó esélyem, hogy az álmom valóra váljon – ismerte el a harmincöt éves Messi. 

Az argentin csapat erősebbnek tűnik, mint négy éve, az ősi rivális Brazília mögött, mellett rendre a katari torna legnagyobb esélyesei között emlegetik. De még ebben az erős keretben is kulcsfontosságú lesz, mire képes a hétszeres aranylabdás Messi, aki ősszel újra jó formában futballozott, viszont a rajt előtt lábra kapott a híresztelés, hogy sérüléssel bajlódik.

– Nagyon jól érzem magam, fizikálisan és mentálisan egyaránt – cáfolta az értesülést az argentin csapatkapitány. – Valóban voltak edzések, amelyeknek egyes részeit kihagytam, de ez csak elővigyázatosságból történt. Az idény közepén járunk, így hamar fel fogjuk venni a ritmust a vb-n.

Argentína a csoportban Szaúd-Arábiával, Mexikóval, majd Lengyelországgal küzd meg. A csoportból való továbblépés Messi idejében egyszer sem maradt el az égszínkék-fehérek számára, a hőn áhított világbajnoki címig viszont még további akadályok tornyosulnak majd Argentína előtt.

– A mostani csapat a 2014-es, ezüstérmes gárdára emlékeztet engem, akkor nagyon egységesek voltunk, és mindenki tökéletesen tisztában volt a feladatával. Most is magabiztosak lehetünk, én pedig csak próbálom élvezni a játékot. Erre korábban kevésbé törekedtem – fogalmazott az optimista Messi.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messi (balra) megragadná az utolsó esélyét Katarban (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.