Max Verstappen nyerte az idei világbajnokság utolsó időmérőjét

A második világbajnoki címét már korábban bebiztosító Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Formula–1-es idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj mai időmérő edzését, így a vasárnapi futamot majd ő kezdheti meg az élről.

Magyar Nemzet
2022. 11. 19. 16:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Formula–1-es szezont záró Abu-Dzabi Nagydíjon pénteken az első szabadedzésen a hétszeres világbajnok (Mercedes), a jobb időket hozó másodikon a második vb-címét már korábban bebiztosító (Red Bull) volt a leggyorsabb; és szombaton a harmadik tréning is a konstruktőri vb-címet idén behúzó Red Bull fölényét hozta. Ám ezúttal Sergio Pérez jegyezte a legjobb köridőt, mögötte pedig Verstappen, Hamilton, George Russell (Mercedes), Lando Norris (McLaren), Charles Leclerc (Ferrari) volt a sorrend.

Ugyan a vb-cím már eldőlt, a második helyért Pérez és Leclerc nagy csatát vív egymással, az utolsó futam előtt azonos pontszámmal állnak, s Abu-Dzabiban a villanyfényes időmérőn a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel (Aston Martin) is a fókuszban volt, aki ezen a hétvégén lezárja a versenyzői pályafutását. A német pilóta – akinek a csütörtöki, remek hangulatban telt „búcsúvacsoráján” a mezőny valamennyi versenyzője ott volt – a Q3-ból és a Q2-ből is továbbjutott, s az időmérőn végül a kilencedik helyet szerezte meg.

A pole pozíció Verstappené lett, a 25 éves pilótának ez az idei hetedik és pályafutása 20. pole pozíciója. A második helyről Pérez, a harmadikról Leclerc indulhat a futamon; a mexikói és a monacói nagy meccset vívhat a világbajnokság második helyéért. Az 58 körös Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

A rajtrács:
1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
2. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
3. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
George Russell (brit, Mercedes)
4. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
5. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
6. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Mick Schumacher (német, Haas)
7. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
8. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
9. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
10. sor:
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Borítókép: A szezonzáró futamon Max Verstappen indulhat a pole pozícióból (Forrás: Twitter/Formula–1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.