Megtört a jég, megszerezte első gólját a korábbi gólkirály

A Paks 3-1-re győzött az Újpest ellen a labdarúgó NB I 16. fordulójában, így a felsőházban telelhet a labdarúgó NB I-ben. A nyáron Paksra visszaigazolt korábbi gólkirály, Hahn János végre megszerezte az első gólját az idényben.

Magyar Nemzet
2022. 11. 12. 18:08
null
Paks UTE Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hahn János nagy pillanata a 48. percben jött el. Papp jobb oldali beadására érkezett mintaszerűen, s ugyanígy rúgta a léc alá a labdát. A 2020–21-es bajnokság gólkirályának ez volt az első gólja a mostani idényben. A 27 éves csatár az átigazolási idény utolsó napján igazolt vissza a Dunaszerdahelytől a nevelőegyesületébe.

Az ő találatával 2-0-ra vezetett a Paks az Újpest ellen, Papp Kristóf az első félidő végén szerzett vezetést a hazaiaknak fejesből. Az Újpest a 69. percben Ambrose szemfüles góljával szépített, aztán Varga Barnabás a 78. percben eldöntötte a találkozót. A paksi csatárnak ez már a tizedik gólja az évadban. 

A 3-1-es győzelemmel a Paks megelőzte a Debrecent, azaz a felsőházban telelhet. 

 

NB I, 16. forduló:

Szombat:
Puskás Akadémia–Debrecen 2-1 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1670 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.)
Paks–Újpest 3-1 (1-0), Paks, 2500 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Papp (44.), Hahn (49.), Varga B. (78.), illetve Ambrose (69.)
ZTE–Kecskemét 0-0, Zalaegerszeg, 2366 néző, v.: Bognár

Vasárnap:
Fehérvár–Kisvárda 13.30
Honvéd–Ferencváros 15.45
Vasas–Mezőkövesd 18.00

A forduló mérkőzéseit az M4 Sport vagy az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Borítókép: Hahn János gólját ünneplik a paksiak (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.