Sebastian Vettel búcsúvacsoráján ott volt a Formula–1 teljes mezőnye

A négyszeres Formula–1-es világbajnok, 35 éves Sebastian Vettel a hét végén Abu-Dzabiban lezárja versenyzői pályafutását, s a búcsúvacsoráján remek volt a hangulat.

Magyar Nemzet
2022. 11. 18. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén az Abu-Dzabi Nagydíjjal befejeződik a Formula–1-es világbajnokság, amelyen (Red Bull), a konstruktőrök között pedig a Red Bull már régen bebiztosította a vb-címét. A négyszeres világbajnok, 35 éves Sebastian Vettel (Aston Martin) Abu-Dzabiban lezárja versenyzői pályafutást, s meglehet, hogy a 33 éves Daniel Ricciardo (McLaren) is az utolsó nagydíján szerepel. Az ausztrál pilótának a szerződése 2023-ra is érvényes lett volna a McLarennél, de idén gyengén teljesített, és közös megegyezéssel felbontották a kontraktusát. A wokingiak pedig így jövőre bevethetik az ugyancsak ausztrál, még csak 21 éves Oscar Pisatrit. Ricciardónak a követező szezonra nem jutott pilótaülés, jövőre a Red Bull tartalékversenyzője lesz, viszont Abu-Dzabiban leszögezte, hogy 2024-ben mindenképpen szeretne visszatérni az autósport elitkategóriájába.

– Nem gondolok arra, hogy ez lesz az utolsó versenyem, de lehet, hogy mégis. Tudom, hogy a jövőt illetően semmi sem garantált, szóval egyszerűen csak pályára gurulok, és élvezem. S nem fognak túlzottan elragadni az érzelmek, hogy talán ez az utolsó futamom – mondta a Formula–1-ben nyolc futamgyőzelmet jegyző Daniel Ricciardo.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 53 futamot nyert meg, ő már megvonhatja a pályafutása mérlegét, és készülhet a Formula–1 utáni életre. A német klasszis Abu-Dzabiban elmondta, hogy még nincsenek konkrét tervei, de nagyon várja a civil életet.

– Még nem tudom, hogy milyen lesz az első napom a Formula–1 nélkül, de nem aggódom túlságosan emiatt. Rengeteg ötletem van, és összességében alig várom, hogy ne kelljen többet a versenynaptárt böngésznem, és januárban ne kelljen elkezdenem a felkészülést a szezonra. Várom, hogy új fejezet kezdődjön az életemben, több időt szeretnék tölteni a gyermekeimmel és a családommal. Az biztos, hogy más lesz az életem ritmusa – nyilatkozta Sebastian Vettel, akit a Formula–1-es mezőny csütörtökön közös vacsorával búcsúztatott el.

A közösségi oldalakon megjelent bejegyzések és fotók arról tanúskodnak, hogy az összejövetelen – amelyen a Formula–1-es mezőny valamennyi pilótája megjelent – remek volt a hangulat. Fernando Alonso, Sergio Pérez és is jól érezte magát:

Verstappen volt a leggyorsabb pénteken Abu-Dzabiban

Ma Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka volt a leggyorsabb az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén. A brit pilóta mögött csapattársa, George Russell autózta a második legjobb időt, aki a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon pályafutása első győzelmét ünnepelhette. Harmadik Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője lett. Vettel a hatodik, Ricciardo a nyolcadik helyet szerezte meg. A második, jobb időket hozó szabadedzésen Max Verstappen jegyezte a leggyorsabb kört, megelőzve Russellt, Leclerc-t és Hamiltont.

A további program:
szombat: 3. szabadedzés 11.30, időmérő edzés 15.00
vasárnap: futam 14.00

 Borítókép: Különleges alkalomra gyűlt össze a Formula–1-es mezőny (Forrás: Twitter/Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.