Szoboszlai gólerős csapattársának is ugrott a világbajnokság

Christopher Nkunku is lemarad a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságról. Az RB Leipzig csatára a francia válogatott keddi edzésén szenvedett térdsérülést, amikor ütközött a csapattársával, Eduardo Camavingával.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 7:14
Nkunku
Football / 79th DFB Cup Final 2022 / SC Freiburg - RB Leipzig 2-4 iE
Christopher NKUNKU (L), action, single image, cut single motif, half figure, half figure. 79th DFB Cup final, SC Freiburg - RB Leipzig 2-4 iE in the Olympic Stadium in Berlin on May 21, 2022. ##DFL / DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/ or quasi-video## (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérülésről még videó is készült, ami alapján meggyőződhetünk arról, szó sincs hirtelen támadt szeszélyről, Christopher Nkunku valóban sérülést szenvedett, az ütközés után a térdét fájlalta.

A videó részben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) felé is egy fajta bizonyíték. Az ilyenkor szokásos rend szerint a francia szövetségnek ugyanis el kell küldenie a játékos sérüléséről készült orvosi aktát a FIFA-nak, amely ennek ismeretében dönt arról, hogy a kiesett embert lehet-e pótolni.

Valószínűleg Randal Kolo Muani, az Eintracht Frankfurt játékosa helyettesíti majd Nkunkut Didier Deschamps címvédő együttesében.

A franciáknál a vb-keret kihirdetése óta ez immár a második kényszerű csere. Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) azért nem utazhat Katarba, mert nem épült fel teljesen a sérüléséből.

Borítókép: Christopher Nkunku a reméltnél hamarabb térhet vissza Lipcsébe (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.