Vettel: Szeretném kizárni a visszatérés lehetőségét, de nem tudom

Sebastian Vettel a zajló idény végén, azaz két versenyhétvége múlva visszavonul a Formula–1-ből, azonban a négyszeres világbajnok német pilóta egyáltalán nem biztos benne, hogy a döntés örökre szól.

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 13:41
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Fotó: MTI/AP/Darron Cummings
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel (Aston Martin) a Magyar Nagydíj előtt hírül adta, hogy a szezon végén búcsút mond a Formula–1-nek. A négyszeres világbajnoknak jelen állás szerint a jövő hétvégi Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó a sorban, amivel egyébiránt jubilálni is fog, hiszen 300. versenyén vesz majd részt.

Az Aston Martin pilótája 2007-es bemutatkozása óta hosszabb időre nem maradt távol a száguldó cirkusztól, mindössze koronavírus-fertőzése okán hagyta ki az idei első két futamot. Éppen ezért Vettel úgy érzi, az F1 utáni élete olyan lesz, mintha elvonókúrára vonulna, és nem biztos benne, hogy örökre el tud köszönni a „kábitószerétől”.

– Szeretném kijelenteni, nincs rá esély, hogy egyszer visszatérjek, de ezt nem tudom megtenni – vallotta be a 35 éves pilóta. 

– Nem tudom, hogy fogom magam érezni egy-két év múlva. Olyan sportágban versenyzem, ahol kétéves kihagyás után is újra a volán mögé lehet ülni. Habár abban reménykedem, hogy két év múlva azt tudom majd mondani, hogy nincs szükségem már a versenyzésre. Biztosan nem veszek majd mikrofont a kezembe, hogy kommentátorként dolgozzak. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy egyáltalán nézni fogom-e a versenyeket. A Formula–1-re koncentráltam az életem elmúlt tizenhat évében. Most titkon azt remélem magamtól, hogy megleszek nélküle – olyan lesz, mintha elvonókúrán esnék át.

Vettel még nem döntötte el, hogy mivel szeretne foglalkozni az F1 után, egyelőre annyi biztos, jövő januárban elindul a Bajnokok Tornáján. A német versenyző azt viszont tudja, hogy honfitársa, Stefan Raab példáját szeretné követni, aki 2015-ig televíziós műsorvezetőként tevékenykedett, majd úgy határozott, hogy teljesen eltűnik a nyilvánosság szeme elől.

– Mindenütt szembetalálkoztál vele a német televíziós csatornákon, aztán egyszer csak bejelentette, hogy nem folytatja, és egyik napról a másikra teljesen elhallgatott. Azt csak ő tudná elmondani, hogy boldog-e vagy sem. Mindenesetre engem lenyűgöz, hogy megmutatta, nem vált teljesen függővé a reflektorfénytől – fogalmazott Vettel, majd hozzáfűzte, ő eddig is képes volt elválasztani a magánéletét a munkájától. – Nem függesztettünk fel rólam fényképet a falra és a trófeámat sem állítottuk ki. Rengeteg más érdekes dolog van a világon, remélem, hogy másban is megtalálom a boldogságom. Három gyerekkel otthon pedig amúgy sem fogok unatkozni – tette hozzá.

 

Borítókép: Sebastian Vettel Austinban (Fotó: MTI/AP/Darron Cummings)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.