Verstappen: Elég volt, nem csinálom ezt többé!

A Formula–1 kétszeres világbajnokának, Max Verstappennek tele lett a hócipője azzal, hogy az egyik televíziós csatorna munkatársai tiszteletlenül bánnak vele, ezért nemcsak ő, hanem a csapata, a Red Bull is bojkottálta a Sky Sports riportereinek a kérdéseit Mexikóban a múlt hétvégén.

Magyar Nemzet
2022. 10. 31. 11:54
Max Verstappen
Max Verstappen Fotó: AFP/NURPHOTO/GERARDO VIEYRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappen (Red Bull) vasárnap Mexikót is meghódította, ám ha a Sky Sports televíziós csatorna munkatársai szerették volna megkérdezni őt a történelmi győzelméről, arra ráfáztak, ugyanis a holland világbajnok a hétvégén nem állt szóba velük. A Red Bull versenyzőjének ugyanis elege lett abból, hogy folyamatosan áskálódnak ellene, és tiszteletlenül beszélnek róla. Verstappennél akkor telt be a pohár, amikor Ted Kravitz, a Sky helyszíni tudósítója az előző versenyhétvége, az austini után többször is arról beszélt, hogy Lewis Hamiltontól (Mercedes) tavaly ellopták a világbajnoki címet.

– Ez nem a mostani hétvégéről szól, az egész idény során áskálódtak ellenem, tiszteletlenek voltak velem, főleg egy bizonyos személy. Egy ponton már elegem lett az egészből, nem tudom többé tolerálni. Ezért döntöttem úgy, hogy már nem válaszolok a kérdéseikre – fedte fel a 25 éves pilóta.

Kravitz korábban azt is kritizálta, hogy Verstappen meglehetősen furcsa módon nyeri a vb-címeit, mivel idén Japánban kisebb káosz közepette lett a holland másodszor is világbajnok. A félreértelmezett szabályok miatt a csapatok úgy gondolták, hogy nem osztanak ki teljes pontszámot a suzukai futamon, majd Charles Leclerc (Ferrari) időbüntetésére is szükség volt hozzá, hogy Verstappen előnye behozhatatlanná váljon.

– Nem élhetsz a múltban, tovább kell lépned – üzente a Red Bull versenyzője. – A közösségi média egyébként is mérgező hely, és ha valaki folyamatosan így viselkedik a televízióban, csak súlyosbítja a helyzetet ahelyett, hogy javítana rajta. Nincs rendben, hogy ilyesmiket írhatnak az emberek a közösségi médiában. Remélem, hogy kitalálnak valami algoritmust, ami megakadályozza, hogy az emberek internethuszárok legyenek, mert ők azok a személyek, akik soha nem állnának oda eléd és mondanák a véleményüket a szemedbe.

 

 

Az osztrák istálló is kiállt Verstappen mellett, és a Red Bull többi tagja sem volt hajlandó a Sky kamerái elé állni.

– Természetesen csalódottak vagyunk, hogy a Sky csatornán folyamatosan lekicsinylően beszélnek rólunk, ezért úgy döntöttünk, hogy ezen a hétvégén távol tartjuk magunkat tőlük – magyarázta Christian Horner. – Nem ártunk nekik ezzel semmilyen módon. 

De meg kell találni az egyensúlyt a közvetítésekben. Néhány köztük kitűnő, de olykor csak a szenzációt hajhásszák. Mi csapatként kiállunk egymás mellett, és egyértelművé tettük, hogy a brit Sky-on kívül a német és az olasz csatornájuknak sem nyilatkozunk. Az egész arról szólt, hogy jelezzük, mennyire elégedetlenek vagyunk a pártatlanságot nélkülöző kommentárokkal, valamint a vádaskodásokkal. Néhány dolgot egyszerűen elfogadhatatlannak tartunk. Ha valaki azt mondja, hogy a világbajnoki címet ellopták egy pilótától, az nem pártatlan hozzászólás. Szóval mi ezt nem érezzük fairnek. A Red Bull pedig olykor könnyű célpont – tette hozzá a csapatfőnök.

 

Borítókép: Mexikóban (Fotó: AFP/Nurphoto/Gerardo Vieyra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.