Alonso megjegyzést tett Hamiltonra, magyarázkodni kényszerült

A Formula–1 kétszeres világbajnokának, Fernando Alonsónak korrigálnia kellett saját nyilatkozatát, miután a Lewis Hamiltonról tett megjegyzései nagy visszhangot váltottak ki.

Magyar Nemzet
2022. 10. 30. 12:53
Fernando Alonso
Fernando Alonso Fotó: LUIS LICONA Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden tiszteletem Lewisé, de egészen más úgy nyerni hét világbajnoki címet, hogy csak a csapattársaddal kell megküzdened érte – szólt Fernando Alonso ominózus nyilatkozata. – Egy ilyen vb-címnek szerintem kisebb az értéke annál, mint ha kevesebbszer leszel bajnok, de más istállók pilótáival kell csatáznod, esetleg akár jobb autók ellen. Én 2005-ben és 2006-ban jól kezdtem az idényt, előnyt építettem ki. Aztán mások autója jobb lett, de képes voltam beosztani az előnyöm. De soha nem a csapattársammal vetekedtem a bajnoki címekért, ahogy sem Sergio Pérezzel vagy Alex Albonnal csatázott a sikerekért. zsinórban öt címet nyert a csapattársával harcolva, míg Lewis Hamiltonnak Nico Rosberg és Valtteri Bottas volt a fő ellenfele.

Alonso a holland De Telegraafnak adott nyilatkozatában vezette le, hogy szerinte Verstappen (Red Bull) és persze a saját két világbajnoki győzelme miért ért többet Hamilton (Mercedes), illetve Schumacher hét vb-titulusánál. Az Alpine versenyzőjét rengetegen kritizálták a véleménye miatt, ezért a Twitter-oldalán tovább magyarázta a gondolatait:

„És újra… Kérem, minden világbajnoki cím fantasztikus, megérdemelt és inspiráló. Nem lehet összehasonlítani ezeket egymással, szóval csak élvezzük korunk bajnokainak és legendáinak a jelenlétét. Nagyon fárasztónak találom, hogy folyamatosan a szalagcímeket vadásszák. Élvezzük, hogy itt vannak – szólt Alonso bejegyzése.

Alighanem Hamilton sem értékelte túlságosan a vetélytárs szavait, ezért egy közös fényképpel reagált a spanyol pilótának:

Nem ez az első alkalom, hogy a két pilóta összeakasztotta az idényben a bajszát, a Belga Nagydíj után is volt egy csörtéjük.

 

Verstappen rajtol az élről

Az idény talán legszorosabb időmérője zajlott le szombaton Mexikóvárosban, a Red Bull mellett a Mercedesnek is esélye volt a pole pozícióra, míg a Ferrari ezúttal lejjebb szorult. Nagy csatában végül Verstappen végzett az élen, megelőzve George Russellt (Mercedes) és Hamiltont. A hazai kedvenc, Sergio Pérez (Red Bull) a negyedik lett.

A teljes rajtsorrend:

    1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
George Russell (brit, Mercedes)
    2. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
    3. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
    4. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Lando Norris (brit, McLaren)
    5. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
    6. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
    7. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
    8. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
    9. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
    10. sor:
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
Kevin Magnussen (dán, Haas) 

 

Borítókép: Fernando Alonso a Mexikóvárosi Nagydíj előtti sajtótájékoztatón (Fotó: EPA/Luis Licona)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.