A többi vb-döntős gólvágó is búcsúzik Pelétől

Pelé egyike volt annak a mindössze öt labdarúgónak, aki legalább három gólt ért el világbajnoki döntőben. A brazil legenda halálára másik három finálébeli gólvágó, Kylian Mbappé, Geoff Hurst és Zinédine Zidane is a közösségi médiában reagált.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 21:13
Pelé Kylian Mbappé
Fotó: Twitter/Kylian Mbappé
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvankét éves korában elhunyt Pelé, a brazil futball-legenda. A sportág egyetlen háromszoros világbajnokát családi körben érte a halál.

Pelé azon a két vb-döntőn, amelyen pályára lépett (1958, 1970), összesen három gólt szerzett, ezzel a finálék történetének legeredményesebb játékosai közé tartozik.

Három hasonló klasszis, az 1966-os döntőben mesterhármast jegyzett Geoff Hurst, az idei fináléban tripláig jutott, összesen egyedüliként négygólos és a két döntőn három találatot jegyzett Zinédine Zidane a közösségi médiában búcsúzott Pelétől.

– Rengeteg emlékem van Peléről, kétségkívül a legjobb futballista, aki ellen játszottam (míg Bobby Moore a legjobb azok közül, akinek csapattársa lehettem). Számomra Pelé minden idők legjobbja, és büszke vagyok rá, hogy vele együtt lehettem a pályán – fogalmazott az angol Hurst.

Mbappé is közös fotóval búcsúzott a brazil legendától, az ő üzenete így szólt:

– A futball királya itt hagyott minket, de az örökségét soha nem felejtjük el.

Hasonló, de szűkszavúbb volt Zidane búcsúja.

– Örök király Pelé.

Az ötödik futballista, aki legalább három vb-döntős gólt ért el, Pelé egykori csapattársa, Vavá 2002-ben hunyt el.

Borítókép: Mbappé is elbúcsúzott Pelétől (Forrás: Twitter/Kylian Mbappé)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.