Gyulay Zsolt higgadtan kezeli a Liu fivérek döntését

Ki vagyunk éhezve a sikerekre, át akarjuk érezni a bajnokok győzelmét, mert az országunkat annyi csapás érte az elmúlt száz évben. Gyulay Zsolt szerint ez a magyar sport titka. A kétszeres olimpiai aranyérmes kajakos, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke higgadtan kezeli a Liu fivérek döntését, el tudja engedni őket.

Magyar Nemzet
2022. 12. 24. 9:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudom, hogy akadnak, akik ezt tragédiának, árulásnak fogják fel, én viszont képes vagyok higgadtan kezelni, és tényleg úgy gondolom, örülnünk kell, hogy eddig itt voltak, s hogy magyar színekben versenyeztek – Gyulay Zsolt így viszonyul Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang döntéséhez, miszerint a rövid pályás gyorskorcsolya olimpiai bajnok klasszisai a jövőben nem magyar színekben kívánnak versenyezni.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Nemzeti Sportnak adott ünnepi interjúban arról is beszélt, hogy a Szöulban szerzett két olimpiai aranyérem mindig erőt, a nehéz pillanatokban vigaszt jelentett neki, de azzal is tisztában volt, hogy nem a sportsikereiből akar megélni a civil életben.

A korábbi kiváló kajakos szerint az táplálja a magyarok sportszeretét, hogy osztozni akarnak a bajnokok sikereiben, át akarják élni a győzelmeiket, mert az elmúlt száz évben rengeteg csapás érte hazánkat. Őt magát szurkolóként tokiói győzelme érintette meg a legjobban, mert pontosan át tudta érezni, micsoda erő kell ahhoz, hogy valaki néhány kevésbé sikeres év után éppen a legfontosabb pillanatban képes csúcsteljesítményt nyújtani.

A MOB elnöke szerint az olimpiai bajnokok között létezik egyfajta tudatalatti kapocs, ösztönzik, segítik egymást. Tudja, hogy a magyar sport mennyire fontos időszak előtt áll, hiszen 2023-ban már megkezdődnek a kvalifikációs versenyek a párizsi olimpiára. Éppen ezért nincs is ideje pihenni, de az ünnepek alatt azért lazít egy kicsit, hogy végre több időt tölthessen az unokáival.

Borítókép: Gyulay Zsoltot is áthatja a karácsonyi hangulat (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.