Hazatért Kínából Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, és felelniük kell

A viharos körülmények között Kínába távozott rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Liu testvérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang visszatért Magyarországra. A fivérek ugyanis a Debreceni Egyetem hallgatói, s a vizsgaidőszakban nekik is felelniük kell.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 12. 16. 7:43
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang short track
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolya 2022-es pekingi téli olimpia Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A gyorskorcsolyázó Liu testvéreknek, Sanyinak és Ádónak is itt a vizsgaidőszak. Több tárgyból is számot adtak tudásukról” – posztolt csütörtök éjjel egy fotót – amit az Nso.hu szúrt ki – a klasszisokról a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Mint ismert, novemberben a Lu Shaolin Sándor és Li Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához. A szövetség hozzájárult a kérelemhez, s már Orbán Viktor is elköszönt a testvérektől.

A 26 éves Liu Shaolin Sándor az ötkarikás aranya és bronza mellett vb-ken kétszer, Eb-ken hatszor diadalmaskodott. Két évvel fiatalabb öccse, a szintén budapesti születésű Liu Shaoang olimpiákon két arany- és két bronzérmet nyert, emellett hatszoros világbajnok és négyszeres Európa-bajnok.

FRISSÍTÉS!!!

Borítókép: A Liu fivérek már nem magyar színekben kívánnak versenyezni (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.