Kaká: Ronaldo csak egy kövér ember, aki az utcán sétálgat

Kaká, 2007 aranylabdása egy nyilatkozatában elárulta, hogy bár a futball szerelmeseinek többsége felnéz Ronaldóra, hazájában, Brazíliában nem örvend akkora tiszteletnek. De ez nemcsak a „Fenoménre”, más sztárokra is igaz.

Magyar Nemzet
2022. 12. 09. 13:25
BRAZILIAN B 2022 CRUZEIRO X CSA Ronaldo
MG - Belo Horizonte - 11/06/2022 - BRAZILIAN B 2022 CRUZEIRO X CSA - Ronaldo during a match against CSA at the Mineirao stadium for the Brazilian championship B 2022. Photo: Fernando Moreno/AGIF (Photo by Fernando Moreno / AGIF / AGIF via AFP) Fotó: AGIF via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen Brazíliát kiáltották ki a legnagyobb esélyesnek a világbajnoki cím elhódítására Katarban, és a dél-amerikaiak eddig igazolták is a várakozásokat: a Kamerun elleni vereségtől eltekintve magabiztosan masíroznak előre. Honfitársaik, korábbi legendás játékosok is a helyszínen szurkolnak, hogy a Selecao 2002 után, összességében hatodszor ismét a földkerekség legjobb futballválogatottja legyen.

A szintén a Katarban tartózkodó Kaká szerint azonban a hazájában nem mindenki áll így hozzá a kérdéshez, nem drukkolnak a gárdának, és nem ismerik el a csapat mostani vagy akár korábbi sztárjait sem. A fenomenális gólvágót, Ronaldót sokan például csak egy kövér embernek tartják, aki éppen közöttük sétálgat az utcán.

– Furcsa ezt kimondani, de a brazilok nem szurkolnak a brazil válogatottnak – magyarázta a BeIN Sportsnak adott nyilatkozatában 2007 aranylabdása. – Itt, Katarban, ha valaki meglátja Ronaldót sétálgatni, akkor elképedve bámul rá, de otthon más a helyzet. Brazíliában csak úgy tekintenek rá, mint egy kövér emberre, akivel szembetalálkoztak az utcán. Brazíliában most sokat emlegetik az emberek Neymart is, de nem pozitívumokat mondanak róla. Elképzelhető, hogy ez a politika miatt van így, de a brazilok olykor nem ismerik el a tehetségeinket.

Persze akadnak azért kivételek is. – Természetesen sok brazil imádja Ronaldót, én is szeretem, de én úgy vettem észre, hogy külföldön jobban tisztelik őt, mint otthon – vélekedett az AC Milan egykori középpályása.

A legendás játékosok (balról jobbra: Kaká, Cafu, Roberto Carlos és Ronaldo) örömmel figyelik az utódok teljesítményét.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022    

 

Borítókép: Ronaldo 2022 novemberében (Fotó: AFP/AGIF/Fernando Moreno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.