Messi és Álvarez döntött, nem ő lesz a finálé játékvezetője

Argentína és Franciaország is harmadik világbajnoki címe megszerzésére készül a katari futball-vb vasárnapi döntőjében. Lionel Messi és társai gondoskodtak róla, hogy ne az angol Anthony Taylor legyen a finálé játékvezetője. A döntőben a lengyel Szymon Marciniak fújhatja a sípot.

2022. 12. 18. 11:31
Luka Modric Anthony Taylor
ar-Rajján, 2022. december 1. A horvát Luka Modric vitatkozik Anthony Taylor angol játékvezetõvel a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, az F csoportban játszott Horvátország-Belgium mérkõzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. december 1-jén. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-döntő nemcsak a játékosok, hanem a játékvezetők számára is különleges célt jelent. Franciaország ellen utolsó világbajnoki meccsére készül, azaz nem lesz több esélye, hogy megszerezze a pályafutásából eddig hiányzó trófeát. Arról viszont éppen az argentinok gondoskodtak, hogy az angol Anthony Taylor pályára se léphessen a fináléban.

Lionel Messi Mateu Lahoz
Messi a negyeddöntő játékvezetőjével volt leginkább elégedetlen Katarban. Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Messi a Hollandia elleni negyeddöntő után kritizálta nyilvánosan a játékvezetést, s a spanyol Mateu Lahozt haza is küldte a FIFA az elődöntők előtt Katarból.

Taylorral szemben viszont nem szakmai fenntartása volt az argentinoknak, neki a nemzetisége lett a veszte. A FIFA ugyanis előre elhatározta, hogy a negyven évvel ezelőtti Falkland-szigeteki háború miatt angol játékvezető nem fújhat Argentínának, ahogy argentin bíró sem Angliának.

Azaz az első elődöntőben dőlt el, hogy Taylor nem kaphat megbízást a fináléra, amikor Argentína Messi és a duplázó vezérletével simán legyőzte Horvátországot.

Pedig a hírek szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságát irányító Pierluigi Collina nagyon kedveli Taylor stílusát, az argentin részvétel miatt viszont nem kaphatta meg az angol bíró a nagy presztízsű feladatot, helyette a lengyel Szymon Marciniak vezeti majd a finálét.

A negyvennégy éves Taylornak pedig végül csak két csoportmeccs (Dél-Korea–Ghána, Horvátország–Belgium) jutott Katarban. Persze Kovács István valószínűleg így is szívesen cserélne vele.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Modricnak vezethetett Taylor, Messinek nem (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.