Neymar szívszorító búcsúja: Pelé mindent megváltoztatott

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Usain Bolt is gyászol, az egész világ üzen a futball elhunyt királyának. Pelé távozása persze Brazíliát rázta meg a legjobban, Neymar szívszorító üzenetet tett közzé, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy Pelé nemcsak nagyszerű labdarúgó volt, hanem sokkal több annál.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 21:36
null
Forrás: Instagram / Neymarjr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pelé előtt a 10-es csak egy szám volt. Valahol olvastam ezt a mondatot, ami gyönyörű, mégis hiányos. Azzal egészíteném ki, hogy Pelé előtt a futball csak egy sport volt. Pelé mindent megváltoztatott. A futballt művészetté tette, hangot adott a szegényeknek, főleg a feketéknek és mindenekelőtt: feltette Brazíliát a térképre. A futball és Brazília is több lett a királynak köszönhetően. Pelé elment, de a varázsa velünk marad. Pelé örök!” – ezzel a szívszorító üzenettel búcsúzott a 82 éves korában elhunyt legendától a brazil futball jelenlegi legnagyobb sztárja.

Felsorakoznak Neymar mögött a világ labdarúgásának fontos szereplői, s a gyászüzenetek sora a végtelenségbe nyúlik majd, a teljesség igénye nélkül választottunk ki néhányat. Sokan közös fotóval búcsúznak, így tett aki szerint egy puszta búcsú nem fejezheti ki a futballvilág mostani fájdalmát, és köszönetet mondott Pelének a szeretetért, amelyet mindig kapott tőle.

is közös képpel vett búcsút Pelétől.

 

Nemcsak a labdarúgás gyászol, hanem az egész sportvilág, jól mutatja ezt az atlétika legendája, Usain Bolt posztja: „Sportlegenda, nyugodj békében, Pelé!” – írta Bolt a közös képükhöz.

Az angol futball sztárja, így búcsúzott:

A katari vb gólkirálya, a francia búcsújáról itt írtunk. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is tisztelgett Pelé nagysága előtt.

Borítókép: Neymar és Pelé (Forrás: Instagram/Neymarjr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.