Puszit nyomott bálványa lábára az elérzékenyülő Richarlison + videó

A katari foci vb-n már negyeddöntős brazil válogatott egyik legjobbja a három gólt számláló Richarlison, aki gyerekkori példaképe Ronaldo mellé ülhetett le egy beszélgetésre. A Tottenham csatára elérzékenyülve, a könnyeivel küszködve fogadta a kétszeres aranylabdás társaságát, akinek puszit is nyomott a lábára.

Magyar Nemzet
2022. 12. 08. 11:30
RICHARLISON
Doha, 2022. december 5. A brazil Richarlison, miután csapata megszerezte negyedik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkõzésen a dohai 974 Stadionban 2022. december 5-én. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh Fotó: Abedin Taherkenareh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazília legutóbb 2002-ben volt világbajnok, amikor Ronaldo nyolc találattal a torna gólkirálya lett, meg is kapta a második Aranylabdáját. Azóta a braziloknak egy negyedik hely volt a legjobb eredményük, kétszer pedig már a negyeddöntőben kiestek a vb-ken, ami összefüggésbe hozható a befejező csatárok gyenge teljesítményével, a 2014-es hazai rendezésű tornán Fred például botrányosan rosszul játszott. Katarban viszont személyében újra van egy erőteljes brazil befejező csatár, akit egy asztalhoz ültettek a nagy előddel.

– El vagyok érzékenyülve, először Londonban láttalak. Egy rendezvényen voltál, de mivel túl sokan voltak, csak egy szelfit tudtam készíteni. Meghat, hogy láthatlak, mert te és vagytok a példaképeim. Gyerekkorom óta inspiráltál, talán már láttad a fotómat, amelyen a te frizurádat utánoztam. Az, hogy itt vagy velünk, nagy öröm az egész csapatnak, feltüzel minket a pályán. Látni téged, Kakát, Cafút, Roberto Carlost, akik mind értünk szorítanak, óriási motivációt jelent – mondta Richarlison egy ponton a könnyeivel is küszködve.

A Tottenham csatára a beszélgetés végén megtanította Ronaldónak a gólörömében bemutatott táncot, a pombót, majd a végén látható, ahogyan a kezével puszit nyomott a legendás csatár lábára a tisztelete jeléül.

Richarlisonnak nem volt könnyű élete, drogkereskedők mellett nőtt fel a rossz hírű Vila Rúbiában, ahol megesett, hogy fegyvert fogtak a fejéhez, pedig ő kábítószer helyett csak fagyit árult, hogy meg tudjanak élni. A megható történetéről az alábbi cikkben írtunk a Szerbia elleni vb-meccsen szerzett duplája után:

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Richarlison, a brazilok új gólvágója (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.