Sosem látott fordítás? Ezzel lehet igazán bosszantani

Döbbenetes fordulatot hozott a Minnesota Vikings és az Indianapolis Colts szombat esti NFL-meccse. A Vikings 0-33-as félidő után nyert, a történelmi fordítás pedig azt is jelentette, hogy a Minnesota megnyerte csoportját. Bebiztosította rájátszásbeli részvételét a Buffalo Bills is, amely hóban játszott meccsen győzte le a Miami Dolphinst.

2022. 12. 18. 9:23
Indianapolis Colts v Minnesota Vikings
FBN-SPO-INDIANAPOLIS-COLTS-V-MINNESOTA-VIKINGS MINNEAPOLIS, MINNESOTA - DECEMBER 17: Greg Joseph #1 of the Minnesota Vikings celebrates with teammates after hitting the game winning field goal in overtime against the Indianapolis Colts at U.S. Bank Stadium on December 17, 2022 in Minneapolis, Minnesota. Stephen Maturen/Getty Images/AFP (Photo by Stephen Maturen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP/Getty Images/Stephen Maturen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Minnesota Vikings NFL-rekordot döntött. Kirk Cousins csapata egy félidő után 33-0-s hátrányban volt az Indianapolis Colts ellen, végül mégis hosszabbításra mentette a találkozót, amelynek végén 39-36-ra nyert. Ekkora hátrányból még soha nem állt fel csapat NFL-meccsen, a történelmi fordítással pedig a Vikings bebiztosította csoportgyőzelmét, azaz a rájátszás első fordulójában biztosan hazai pályán játszhat majd.

Indianapolis Colts v Minnesota Vikings fordítás
Greg Joseph a társak vállán, az ő mezőnygóljával lett teljes a történelmi fordítás. Fotó: Europress/AFP/Getty Images/Stephen Maturen

A Minnesota akár már a rendes játékidőben fordíthatott volna, de egy védelmi touchdownt tévesen nem adtak meg a csapatnak a játékvezetők. Így aztán Dalvin Cook elképesztő futása és egy sikeres kétpontos kellett az egyenlítéshez.

A hosszabbításban mindkét csapatnak volt lehetősége támadni a győzelemért, de ekkor már csak a Minnesota szerzett pontot, Greg Joseph mezőnygólja pedig teljessé tette a történelmi fordítást.

Az Indianapolis Colts irányítója az a Matt Ryan volt a meccsen, aki a 2017-es Super Bowlon még az Atlanta Falcons játékosaként szerepelt. Aki esetleg nem emlékezne: a Falcons minden idők legnagyobb Super Bowl-fordításának áldozata lett, huszonöt pontos előnyből kapott ki a New England Patriotstól.

Matt Ryan alighanem soha életében nem akarja többet hallani a fordítás szót.

A Minnesota mellett utolsó másodperces mezőnygóllal nyerte meg a meccsét, és biztosította be rájátszásbeli részvételét a Buffalo Bills is. A csoportrivális Miami Dolphins havas meccsen fogadta a Bills, játékosai pedig őrült takarításba kezdtek, hogy rúgójukat a lehető legjobb körülmények várják. Sikerrel jártak.

A ligaelső Philadelphia Eagles és a San Francisco 49ers már korábban biztosította helyét a rájátszásban.

NFL, alapszakasz, 15. forduló

Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 13-21
Minnesota Vikings–Indianapolis Colts 39-36 (hosszabbítás után)
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 13-3
Buffalo Bills–Miami Dolphins 32-29
Atlanta Falcons–New Orleans Saints vasárnap 19.00
Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers vasárnap 19.00
Chicago Bears–Philadelphia Eagles vasárnap 19.00
Houston Texans–Kansas City Chiefs vasárnap 19.00
Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys vasárnap 19.00 (tv: Arena 4)
Denver Broncos–Arizona Cardinals vasárnap 22.05
Las Vegas Raiders–New England Patriots vasárnap 22.05
Los Angeles Chargers–Tennessee Titans vasárnap 22.25
Tampa Bay Buccaneers–Cincinnati Bengals vasárnap 22.25 (tv: Arena 4)
Washington Commanders–New York Giants hétfő 2.20 (tv: Arena 4)
Green Bay Packers–Los Angeles Rams kedd 2.15 (tv: Arena 4)

A pillanatnyi rájátszáskép

Amerikai főcsoport (AFC)

1. Buffalo Bills 11-3*
2. Kansas City Chiefs 10-3
3. Cincinnati Bengals 9-4
4. Tennessee Titans 7-6
5. Baltimore Ravens 9-5
6. Miami Dolphins 8-6
7. New England Patriots 7-6

Nemzeti főcsoport (NFC)

1. Philadelphia Eagles 12-1*
2. Minnesota Vikings 11-3*
3. San Francisco 49ers 10-4*
4. Tampa Bay Buccaneers 6-7
5. Dallas Cowboys 10-3
6. Washington Commaners 7-5-1
7. New York Giants 7-5-1

(A csillaggal jelölt csapatok már biztosították helyüket a rájátszásban. Az egyes divíziók győztesei mindenképp az első négy kiemelésen osztoznak a főcsoportokban.)

Borítókép: Emlékezetes meccset játszott egymással a Vikings és a Colts (Fotó: Europress/AFP/Getty Images/Stephen Maturen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.