A magyar származású NFL-játékos belesérült a hőstettbe

A Philadelphia Eagles tovább menetel, vasárnap este a csoportrivális New York Giants ellen 48-22-re nyert. Az NFL legjobb mérlegével rendelkező csapatában nagy mentéssel hívta fel magára a figyelmet a magyar származású punter, Arryn Siposs, aki azonban belesérült a bravúros játékba. Kiütéses vereséget szenvedett Tom Brady csapata is, a veterán klasszis először kapott ki olyan irányító csapata ellen, aki az aktuális találkozón kezdett először a ligában.

2022. 12. 12. 10:00
Philadelphia Eagles v New York Giants
Arryn Siposs NFL
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - DECEMBER 11: Arryn Siposs #8 of the Philadelphia Eagles runs with the ball during the second half of the game against the New York Giants at MetLife Stadium on December 11, 2022 in East Rutherford, New Jersey. Al Bello/Getty Images/AFP (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az NFL-ben a Philadelphia Eagles menetelése, a Sasok vasárnap este a New York Giants ellen 48-22-re nyertek. Miles Sanders két touchdownt futott, és túllépte az idényben az ezer futott yardot, az irányító, Jalen Hurts pedig két passzolt és egy futott TD-t tett a közösbe.

A pontszerzés nem Arryn Siposs feladata, de ő is bravúros játékkal hívta fel magára a figyelmet. A rúgását blokkolta a Giants, Siposs azonban ritkán látható magabiztossággal kapta fel a tojáslabdát – ha nem jár sikerrel, a Giants touchdownt szerezhetett volna a játékból –, és kis híján elszaladt vele az első kísérletet érő vonalig.

Siposs a hősies mentésben megsérült, a folytatásban már nem térhetett vissza a pályára. Az még nem ismert, hogy a további fordulókban számíthat-e rá a ligaelső.

Siposs neve árulkodó: a punter apai nagyszülei Magyarországról az 1950-es években költöztek Ausztráliába. A most harmincéves Arryn Siposs is ott született, korábban ausztrálfocizott, 2020 óta NFL-játékos.

Kiütéses győzelmet aratott a San Francisco 49ers is, pedig a kaliforniai csapatban két sérülés miatt immár a harmadik számú irányító, Brock Purdy kezdett. Az idei draft utolsó (262.) választottja azonban hamar belopta magát a San Franciscó-i drukkerek szívébe, az édesapja el is érzékenyült a lelátón.

Pedig a túloldalon a Tampa Bay Buccaneers és a hétszeres NFL-bajnok legenda, állt. Brady 2000 óta tartó karrierje során először kapott ki olyan irányító csapatától, aki aznap kezdett először NFL-meccsen.

NFL, alapszakasz, 14. forduló

Los Angeles Rams–Las Vegas Raiders 17-16
Buffalo Bills–New York Jets 20-12
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 23-10
Dallas Cowboys–Houston Texans 27-23
Detroit Lions–Minnesota Vikings 34-23
New York Giants–Philadelphia Eagles 22-48
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 14-16
Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 22-36
Denver Broncos–Kansas City Chiefs 28-34
Seattle Seahawks–Carolina Panthers 24-30
San Francisco 49ers–Tampa Bay Buccaneers 35-7
Los Angeles Chargers–Miami Dolphins 23-17
Arizona Cardinals–New England Patriots 13-27

A pillanatnyi rájátszáskép

Amerikai főcsoport (AFC)

1. Buffalo Bills 10-3
2. Kansas City Chiefs 10-3
3. Baltimore Ravens 9-4
4. Tennessee Titans 7-6
5. Cincinnati Bengals 9-4
6. Miami Dolphins 8-5
7. New England Patriots 7-6

Nemzeti főcsoport (NFC)

1. Philadelphia Eagles 12-1
2. Minnesota Vikings 10-3
3. San Francisco 49ers 9-4
4. Tampa Bay Buccaneers 6-7
5. Dallas Cowboys 10-3
6. Washington Commaners 7-5-1
7. New York Giants 7-5-1

(Az egyes divíziók győztesei mindenképp az első négy kiemelésen osztoznak a főcsoportokban.)

 Borítókép: Arryn Siposs ezúttal futott is a labdával (Fotó: Getty Images via AFP/Al Bello)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.