Szándékos hiba is kellett a hihetetlen új rekordhoz

A szlovén Luka Doncic lett az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének első játékosa, aki egy meccsen elérte a hatvan pontot, a húsz lepattanót és a tíz gólpasszt is. Doncic csapata, a Dallas Mavericks a történelmi tripla dupla ellenére kis híján kikapott a New York Knickstől.

Magyar Nemzet
2022. 12. 28. 9:21
New York Knicks v Dallas Mavericks
Luka Doncic
DALLAS, TEXAS - DECEMBER 27: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks dribbles up court while defended by Quentin Grimes #6 of the New York Knicks in the second half at American Airlines Center on December 27, 2022 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Tim Heitman/Getty Images/AFP (Photo by Tim Heitman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Tim Heitman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luka Doncic immár az NBA legnagyobb sztárjai közé tartozik. A Dallas Mavericks korábbi kiválósága, a német Dirk Nowitzki bízik benne, hogy szlovén utódja megdönti a rekordját, és több mint huszonegy évet eltölt majd a csapatban.

– Huszonegy év nagyon hosszú idő a kosárlabdára. Inkább visszamennék a szlovéniai farmomra – tette valószínűtlenné a csúcsdöntést Doncic.

A farmnak egyelőre várnia kell, a huszonhárom éves szlovén kiválóság számára a búcsú még messze van, egy másik rekordot viszont felállított az NBA legutóbbi játéknapján.

Doncic a liga történetének első játékosa lett, aki egy meccsen elérte a hatvan pontot, a húsz lepattanót és a tíz gólpasszt is.

S ez az elképesztő egyéni teljesítmény is kis híján kevés volt a Dallas győzelméhez a New York Knicks ellen: a Mavericks úgy harcolta ki a hosszabbítást, hogy Doncic szándékosan elrontotta a büntetőjét, hogy egy helyett a lepattanó után két pontot szerezhessen.

A Dallas a ráadásban végül 126-121-re nyerte meg a meccset, s az alapszakasz fél távjához közeledve rájátszást érő, hatodik helyen áll a nyugati főcsoportban, míg az ezúttal vesztes Knicks ugyanezt a pozíciót foglalja el Keleten.

Borítókép: Luka Doncic (kékben) megállíthatatlan volt (Fotó: Getty Images North America/Getty Images via AFP/Tim Heitman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.