Szoboszlai a 80 millió eurós csapattársánál is jobban teljesített

Ki teremti a legtöbb nagy helyzetet a Lipcse színeiben? Christopher Nkunku? Dani Olmo? Emil Forsberg? Nem, nem és nem. A helyes válasz: Szoboszlai Dominik. Az egyik legfontosabb statisztikában a magyar labdarúgó az RB Leipzig legjobbja, és a komplett Bundesligában is az egyik legjobb.

Magyar Nemzet
2022. 12. 08. 9:43
Szoboszlai Dominik
Lipcse, 2022. november 10. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután csapata 3-1-re gyõzött a Freiburg ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában játszott mérkõzésen Lipcsében 2022. november 9-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes adatot közölt a német Rblive.de oldal , amely arról számolt be, hogy az RB Leipzig csapatában teremtette messze a legtöbb helyzetet a Bundesliga-idény katari vb-ig tartó szakaszában. Az oldal kiemeli, hogy a magyar középpályás ezzel a Lipcse legnagyobb nevű támadó szellemű játékosai, a 80 millió euróra tartott francia válogatott Christopher Nkunku, a spanyol válogatott Dani Olmo és a svéd válogatott Emil Forsberg előtt jár a sorban.

A Ligainsider statisztikáira hivatkozó cikk szerint Szoboszlai eddig hét nagy helyzetet teremtett az idényben, amivel a teljes Bundesliga-mezőnyben a negyedik helyen áll. Mindössze a kölni Florian Kainz, a leverkuseni Moussa Diaby és a brémai Mitchell Weiser előzi meg a ranglistán, ők egyaránt 10 gólhelyzetet teremtettek társaiknak.

Szoboszlai egyébként a Freiburg olasz válogatott szélsőjével, Vincenzo Grifóval áll holtversenyben a negyedik helyen a hét nagy helyzettel, de a mérkőzésenkénti átlaga jobb az övénél (0,64 vs. 0,56).

A magyar válogatott új csapatkapitánya nemcsak a jó nevű lipcsei csapattársait előzi meg a rangsorban, hanem többek közt a Bayern München sztárjait is, akik közül és Leroy Sané áll a legelőkelőbb helyen, egyaránt hat-hat nagy helyzet kialakításával.

Szoboszlai jó teljesítménye nem újdonság ebben a statisztikai adatban, hiszen már az előző idényben is a legjobbak közé tartozott. Akkor 31 Bundesliga-meccsen 12 nagy helyzetet dolgozott ki, amivel a második legjobb volt Lipcsében, Nkunku kettővel előzte meg a listán.

Borítókép: Szoboszlai Dominik jó formának örvend az idényben (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.