időjárás -3°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Ten Hag először beszélt Ronaldóról az ominózus interjú óta

Magyar Nemzet
2022.12.07. 16:01 2022.12.07. 16:05
Ten Hag először beszélt Ronaldóról az ominózus interjú óta

Miközben Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatban folyamatosan merülnek fel pletykák, a Manchester United háza táján csend honolt, nem beszéltek a viharos körülmények között távozott futballistájukról. Erik ten Hag most változtatott ezen, csapata Cadíz elleni barátságos mérkőzése előtt szót ejtett a portugál támadóról.

Cristiano Ronaldo a Piers Morgannek adott interjújával felégette maga mögött a hidakat. A portugál válogatottal a katari világbajnokságon szereplő csatár a beszélgetés során nemcsak akkori klubjáról, a Manchester Unitedről, hanem annak vezetőedzőjéről, Erik ten Hagról is becsmérlően nyilatkozott. A végkimenetel ismert: az angol rekordbajnok szerződést bontott a csillagával.

A United akkor közleményt adott ki arról, hogy elválnak az útjai Ronaldóval, de azóta a klub kötelékébe tartozók nemigen beszéltek a válásról a nyilvánosság előtt. Egészen mostanáig. Ten Hag ugyanis megtörte a csendet, azonban ő nem kezdte sértegetni a 37 éves játékost, aki korábban azt mondta a holland edzőről, hogy nem tiszteli.

– Távozott tőlünk, már a múlt része. Mi pedig előre tekintünk – válaszolt kurtán Ten Hag az MU TV kérdésére.

A manchesteriek trénere tehát látszólag felülemelkedett a sérelmein, és nem ment bele az adok-kapokba, helyette a csapatára koncentrál, amely jelenleg Spanyolországban készül a klubidény folytatására. Ronaldo jövőjéről biztosat továbbra sem tudni, a korábbi híradásokkal ellentétben állítja, nem kötelezte el magát a szaúd-arábiai al-Nasszrhoz. Egyelőre tehát klub nélkül tengődik, miközben a válogatottból is egyre inkább kiszorul.

 

Borítókép: Erik ten Hag (jobbra) pályára küldi Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP/Oli Scarff)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.