Ten Hag először beszélt Ronaldóról az ominózus interjú óta

Miközben Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatban folyamatosan merülnek fel pletykák, a Manchester United háza táján csend honolt, nem beszéltek a viharos körülmények között távozott futballistájukról. Erik ten Hag most változtatott ezen, csapata Cadíz elleni barátságos mérkőzése előtt szót ejtett a portugál támadóról.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 16:01
Cristiano Ronaldo Erik ten Hag
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag (R) watches as Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (C) is subbed on for Manchester United's French striker Anthony Martial (L) during the English Premier League football match between Everton and Manchester United at Goodison Park in Liverpool, north west England on October 9, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Piers Morgannek adott interjújával felégette maga mögött a hidakat. A portugál válogatottal a katari világbajnokságon szereplő csatár a beszélgetés során nemcsak akkori klubjáról, a Manchester Unitedről, hanem annak vezetőedzőjéről, Erik ten Hagról is becsmérlően nyilatkozott. A végkimenetel ismert: az angol rekordbajnok szerződést bontott a csillagával.

A United akkor közleményt adott ki arról, hogy elválnak az útjai Ronaldóval, de azóta a klub kötelékébe tartozók nemigen beszéltek a válásról a nyilvánosság előtt. Egészen mostanáig. Ten Hag ugyanis megtörte a csendet, azonban ő nem kezdte sértegetni a 37 éves játékost, aki korábban azt mondta a holland edzőről, hogy nem tiszteli.

– Távozott tőlünk, már a múlt része. Mi pedig előre tekintünk – válaszolt kurtán Ten Hag az MU TV kérdésére.

A manchesteriek trénere tehát látszólag felülemelkedett a sérelmein, és nem ment bele az adok-kapokba, helyette a csapatára koncentrál, amely jelenleg Spanyolországban készül a klubidény folytatására. Ronaldo jövőjéről biztosat továbbra sem tudni, a korábbi híradásokkal ellentétben állítja, nem kötelezte el magát a szaúd-arábiai al-Nasszrhoz. Egyelőre tehát klub nélkül tengődik, miközben a válogatottból is egyre inkább kiszorul.

 

Borítókép: Erik ten Hag (jobbra) pályára küldi Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.