A spanyolok majdnem megint csodát tettek a vb-n + videó

Spanyolország a sírból hozta vissza a Norvégia elleni negyeddöntőt, a tavalyi Eb-ezüstérmes kis híján Dániát is megtréfálta, de ott volt a kapuban Niklas Landin.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 21:12
null
Malmö, 2023. január 23. Niklas Jacobsen Landin dán kapus örül egy találatnak a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének 3. fordulójában, a IV. csoportban játszott Dánia-Egyiptom mérkõzésen Malmõben 2023. január 23-án. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson Fotó: Johan Nilsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Dánia jutott elsőként fináléba az olimpiai kvalifikációs férfi-kézilabdavilágbajnokságon, az elődöntőben 26-23-ra legyőzte Spanyolországot. Az eredmény 4-4-ig volt kiegyenlített, ezt követően a skandinávok elléptek riválisuktól, és bár az ibériaiak egy gólra többször is felzárkóztak, nem tudták megszakítani a dánok veretlenségi sorozatát.

A dán kapus, a magyar válogatott ellen is parádézó Niklas Landin a hajrában kétgólos előnynél kulcsfontosságú hétméterest védett.


Dánia legutóbb 2017 januárjában veszített vb-mérkőzést – a magyar válogatottal szemben –, azóta 25 győzelemnél és két döntetlennél tart, ezzel vb-csúcstartó. Dánia hatodszor jutott döntőbe, eddigi mérlege két győzelem és három vereség.

Borítókép: Landin megint parádézott (Fotó: EPA)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.