Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Babos Tímea három év után folytatta győzelmi sorozatát

A 2020-as tornagyőzelme óta először játszott az Australian Openen párosban Babos Tímea. A magyar játékos ismét összeállt a francia Kristina Mladenoviccsal, s magabiztos győzelemmel kezdték a tornát, ezt Udvardy Panna és a spanyol Aliona Bolsova bánta. Bondár Anna és Greet Minnen kettőse győzelemmel kezdett.

Magyar Nemzet
2023. 01. 19. 3:40
Babos Tímea Australian Open
Babos Tímea Australian Open tenisz 2023 Fotó: Instagram/timeababos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic rengeteg sikert ért el együtt a teniszpályán. Az Australian Openen például 2018 és 2020 között három döntőt játszottak, ezek közül az elsőt és az utolsót meg is nyerték.

A 2020-as siker óta azonban nem játszottak együtt Melbourne-ben. Két éve nem sokkal a torna előtt jelentette be a francia játékos, hogy nem vállalja a párost, sőt teljesen megszüntette az együttműködést Babossal, akinek nem esett jól Mladenovic eljárása.

Babos végül sem 2021-ben, sem 2022-ben nem indult párosban Melbourne-ben. Idénre viszont maguk mögött hagyták a két évvel ezelőtti eseményeket, és újra összeálltak Mladenoviccsal – utóbbi egyébként tavaly honfitársa, Caroline Garcia oldalán már visszatért a női párosok tornájára, a második fordulóban estek ki.

Addig már biztosan eljut idén Mladenovic, pedig folytatta a három éve megkezdett, aztán kényszerűségből felfüggesztett sorozatát, immár hét meccse veretlen női párosban az Australian Openen.

Babosék sikere nem minden magyar számára volt jó hír, a háló túloldalán ugyanis Udvardy Panna játszott, aki múlt heti közös tornadöntőjük után ezúttal nem a svájci Viktorija Golubic, hanem a spanyol Aliona Bolsova oldalán próbált szerencsét. Udvardyéknak azonban nem sok esélyük volt a kétszeres bajnok duó ellen.

Babosék második fordulós ellenfelének kilétére nem derül fény a csütörtöki programban.

Bejutott a második körbe Bondár Anna és a belga Greet Minnen is, szintén sima sikerrel, pedig a kiemelés alapján ellenfelük volt a találkozó esélyese. Bondárék éppen Golubic ellen folytatják szereplésüket az Australian Openen, a svájci teniszező párja a román Monica Niculescu a Grand Slam-tornán. Gálfi Dalma számára viszont véget ért az év első Grand Slam-tornája, az egyes után párosban is az első fordulóban esett ki.

Australian Open, női páros, 1. forduló

Babos, Mladenovic (magyar, francia)–Udvardy, Bolsova (magyar, spanyol) 6:2, 6:2
Bondár, Minnen (magyar, belga)–Rosolska, Routliffe (lengyel, új-zélandi, 14.) 6:4, 6:1
Danyilina, Mirza (kazah, indiai, 8.)–Gálfi, Pera (magyar, amerikai) 6:2, 7:5

Borítókép: Babos Tímea ismét ünnepelhetett Melbourne-ben (Fotó: Instagram/timeababos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.