Chema Rodríguez sem érti, mi történt a csapatával a portugálok ellen

A férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya tudomásul vette, hogy az Izland elleni varázslat után a csapata borzasztóan rosszul játszott, 27-20-ra kikapott Portugália ellen. Chema Rodríguez a küzdőszellemet dicsérte, nevezetesen azt, hogy amikor nem megy a játék, akkor is szívvel, lélekkel küzd a csapata.

Szilágyi László (Kristianstad)
2023. 01. 16. 23:29
RODRÍGUEZ, Chema
Kristianstad, 2023. január 16. José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkõzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. Portugália 27-20-ra nyert. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat kilencedik egymás elleni mérkőzésén hat magyar siker mellett hétfőn este Kristianstadban ezúttal Portugália győzött. A 27-20-as vereségre még a kapitány sem tudja a választ.  

– Egyelőre nehéz lenne megmondani, mi történt. Az biztos, hogy a portugálok magas színvonalon játszottak. És ahogy mindig, én ezúttal is büszke vagyok a csapatomra, amiért a játékosok szívvel, lélekkel küzdöttek a végéig - nyilatkozta Chema Rodríguez.
A férfikézilabda-válogatott kapitánya hozzátette, megnehezítette a dolgukat, hogy a legjobb magyar védőjátékost, Sipos Adriánt az első percben végleg kiállították, majd rengeteg lövést rontottak. – Ez nem a mi esténk volt, minden balul sült el, de most már a középdöntőre kell gondolnunk – értékelt a magyarok spanyol edzője.

Chema Rodríguezt arról is kérdeztük, hogy miért nem kapott szerepet Portugália ellen az Izland elleni hajrában parádézó kapus, Mikler Roland. A kapitány így válaszolt. – Székely Márton volt ma a legjobb játéksounk, tizenhárom védése volt, s ha az ellenfél kapusa, Ferreira nem véd ilyen magas színvonalon, talán róla is szólt volna a mai találkozó. Székely korábban védett Portugáliában, ismerte az ellenfél játékosait, és remekül teljesített – mondta a felvetésünkre a kapitány.

Borítókép: Chema Rodríguez értetlenül áll az események előtt, ettől függetlenül büszke a csapatára (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.