Djokovics ápolásra szorult, de megnyerte idei első rangadóját

Novak Djokovics két játszmában legyőzte Danyiil Medvegyevet az Adelaide-i ATP 250-es tenisztorna elődöntőjében. A szerb játékost az első szettben ápolni kellett, de szerinte ez nem fogja befolyásolni a vasárnapi, Sebastian Korda elleni döntőjét.

Magyar Nemzet
2023. 01. 07. 16:15
DJOKOVIC, Novak
Adelaide, 2023. január 3. A szerb Novak Djokovics a francia Constant Lestienne ellen játszik az adelaide-i tenisztorna férfi egyesének elsõ fordulójában 2023. január 3-án. A világranglista ötödik helyén álló Djokovic 6-3, 6-2 arányban gyõzött. MTI/EPA-AAP/Matt Turner Fotó: Matt Turner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is jól halad Novak Djokovics visszatérése Ausztráliába a tavalyi hercehurca után: a szerb teniszező az adelaide-i elődöntőben a hozzá hasonlóan korábbi világelső Danyiil Medvegyevet győzte le.

Az első szettben volt egy ijesztő pillanat, amikor Djokovics egy mentés után a combjához kapott. Ápolást is kért, de végül folytatta a találkozót, és 6:3, 6:4-re nyert.

– Nem túl komoly a dolog, különben nem fejeztem volna be a meccset – nyugtatta meg a szurkolóit Djokovics. – A győzelem kulcsa az volt, hogy végig megtartottam az adogatójátékaimat – tette hozzá a szerb, aki mindkét játszmában úgy brékelte Medvegyevet, hogy az orosz a játék lezárásaként kettős hibát ütött.

Djokovics immár harminchárom meccset nyert meg egymás után Ausztráliában, a harmincnegyedik a sorban a vasárnapi döntő lehet, amelyben az amerikai Sebastian Korda lesz az ellenfele. A huszonkét éves játékos 7:6, 1:0-ra vezetett, amikor a japán Nisioka Josihito csípőfájdalmai miatt feladta az elődöntőt.

Kialakult a vegyes csapatok versenye, az először kiírt United Kupa döntőjének párosítása is. Sztefanosz Cicipasz ugyan nagy csatában legyőzte Matteo Berrettinit, de az olaszok így is 4-1-re nyertek Görögország ellen. A másik elődöntő még simább volt, az amerikaiak 5-0-ra verték a lengyeleket, még a női világelső Iga Swiatek is sima, 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett Jessica Pegula ellen.

Borítókép: Novak Djokovics az ijesztő pillanat ellenére magabiztosan nyert (Fotó: MTI/EPA-AAP/Matt Turner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.