Nadal két vereséggel hangolt, hiába nyert hihetetlen pontot + videó

Rafael Nadal mindkét mérkőzését elveszítette a United Kupán, Cameron Norrie után Alex de Minaurtól is kikapott. A spanyol klasszis több meccset már nem játszik a január 16-án rajtoló Australian Open előtt, amelynek ugyan címvédőként vág neki, viszont legutóbbi hét találkozójából hatot elveszített.

Magyar Nemzet
2023. 01. 02. 13:06
Rafael Nadal Alex de Minaur
Australia's Alex De Minaur (L) embraces Spain's Rafael Nadal after their men's singles match on day five of the United Cup tennis tournament in Sydney on January 2, 2023. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/David Gray
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába tűnt erősnek a spanyol csapat, már biztos a csoportkörös búcsúja a teniszezők új vegyes csapat versenyén, az Ausztráliában zajló United Kupán . A kudarc részben a legnagyobb sztáron múlt, hiszen Cameron Norrie-tól, majd Alex de Minaurtól is kikapott, ráadásul mindkét meccset szettelőnyről veszítette el.

Rafael Nadal
Rafael Nadal egyelőre nem talált vissza a győztes útra. Fotó: AFP/David Gray

Norrie a korábbi négy egymás elleni meccsükön játszmát sem nyert Nadal ellen, most mégis megalapozta a brit győzelmet és továbbjutást.

Az ausztrálok és a spanyolok így már tét nélküli meccset vívtak egymás ellen, ugyanakkor Nadal nyilvánvalóan megnyerte volna a január 16-án rajtoló Australian Open előtti utolsó meccsét. Alex de Minaur ellen megnyerte a torna eddigi legszebb labdamenetét, de a meccsen mégis győzött az ausztrál játékos.

Nadalnak tavaly nagyszerű idénye volt, az Australian Openen és a Roland Garroson is győzedelmeskedett. A US Openen viszont a negyedik fordulóban kiesett, s az akkori, Frances Tiafoe elleni vereséggel együtt legutóbbi hét találkozójából hatot elveszített, csak azt a Ruud elleni világbajnoki csoportmeccset nyerte meg, amelynek már egyikük számára sem volt tétje a továbbjutás szempontjából.

Mindennek fényében már kijelenthető, hogy Rafael Nadal formája aggasztó. Ugyanakkor Grand Slam-tornán pályafutása során már sokszor rácáfolt azokra, akik leírták. 

Borítókép: Rafael Nadal (jobbra) gratulálhatott Alex de Minaurnak (Fotó: AFP/David Gray)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.