Egy kölcsönügylet hiúsíthatja meg Sallai Roland távozását Freiburgból

Súlyos sérülés miatt csak keveset játszhatott a német Freiburgban az ősszel Sallai Roland, akinek a távozási szándékát a német és az olasz sajó is nyílt titokként kezeli. A játékos egy olasz menedzserügynökséghez szerződött át, ám a jelek szerint hiába, mert a Bundesliga második helyén álló Freiburg egy üzleti tranzakció miatt egyelőre aligha engedi ki a 2025-ben lejáró szerződéséből.

Magyar Nemzet
2023. 01. 06. 10:08
SC Freiburg - VfL Bochum
26 August 2022, Baden-Wuerttemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - VfL Bochum, Matchday 4, Europa-Park Stadion. Freiburg's Roland Sallai in action. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonyi hír volt, hogy elkezdte előkészíteni a távozását a német Freiburgból. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a magyar válogatott támadó menedzsert váltott, a német Rogontól az olasz Alessandro Lucci ügynökségéhez, a World Soccer Agencyhez szerződött, amely egyébként a hivatalos felületein is bejelentette a Sallaival kötött együttműködést. Korábban az angliai központú CAA Stellarral is tárgyalt (a Transfermarkt ezt az irodát tünteti fel a menedzsereként), ám végül a World Soccer Agencyvel egyezett meg, ami azt sejteti, hogy Olaszország felé kacsintgat. Az ottani sajtó máris írt a Fiorentina és a Lazio érdeklődéséről.

A legújabb fejlemények azonban arra utalnak, hogy Sallai Rolandnak még várnia kell a klubváltással. A tekintélyes német lap, a Kicker ugyanis összefüggésbe hozza az ő szándékait azzal a ténnyel, hogy a Freiburg kölcsönadta a Premier League-ben szereplő Brentfordnak az egyik csatárát, Kevin Schadét, és szinte biztosra vehető, hogy egyelőre ragaszkodik másik kreatív támadójának, Sallai Rolandnak a maradásához.

A Freiburg a következő évét tervezve Schadét most csak egymillió euró körüli összegért adta kölcsön a Brentfordnak, amelynek azonban szinte biztosan meg kell vennie őt a Bundesliga-klub számára klubrekordot jelentő 25 millió euróért a nyáron. 

A német lap úgy tudja, olyan feltételek vannak a szerződésben a vásárlásról (alacsony meccsszám, szinte biztosan megvalósuló PL-helyezés), amelyek nagyon nagy eséllyel teljesülnek majd. Ezért van nagy szüksége a Freiburgnak Sallaira, 

akiről szólva a Kicker a már említett két olasz klub mellett tud a Wolwerhampton, a West Ham United, a Sevilla és klubjának, a török Fenerbahcénak az érdeklődéséről is, ám úgy véli, a magyar futballista nem távozik a téli átigazolási időszakban, de talán a nyáriban sem.

Sallai Roland egyébként a Bundesliga hamarosan folytatódó idényében nyolc meccsen 377 percet töltött a pályán, ami nem sok, ám nem szabad elfeledkezni arról, hogy szeptember 3-án súlyos szemsérülést szenvedett, meg kellett műteni, és csak október végén térhetett vissza, az arcán maszkot viselve. Most, ha tényleg maradnia kell, egész biztosan sokkal több lehetőséget kap megfelelő forma esetén. Az értékét a Transfermarkt 12 millió euróra becsüli, ám a Freiburg a hírek szerint húzmilliós ajánlat alatt le sem ül tárgyalni a játékos eladásáról, akinek 2025 júniusában jár le a szerződése a német klubnál.  

Borítókép: Sallai Roland a tavasszal több játékpercre számíthat (Fotó: AFP/Tom Weller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.