időjárás 21°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Finnország bemutatta az első transzgender műkorcsolyázóját, hatalmas bukta lett belőle + videó

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023.01.30. 17:24 2023.01.31. 18:04
Finnország bemutatta az első transzgender műkorcsolyázóját, hatalmas bukta lett belőle + videó

A finnországi Espoo-ban lezajlott műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségén egy transzvesztita volt az egyik műsorszám. A középkorú férfi, aki Minna-Maaria Antikainennek nevezi magát, korábban beszámolt róla, hogy jéghercegnő szeretne lenni, és ezen elképzelésének teret is adtak az Európa-bajnokság szervezői, a média pedig asszisztált hozzá. A sajtóban olyan címmel jelentek meg írások, mint Egy férfi, aki jéghercegnő akar lenni, illetve Amikor a nem nem számít, Minna-Maaria – Egy bátor álom megvalósítása.

A műsorszámban, amelyben Minna-Maaria fekete mini tüllruhában lépett fel, a pálya szélén a nemzetek zászlajait fiatal lányok hozták be, középen pedig a korosodó transzvesztita, női ruhában korcsolyázva, próbált jégtáncfigurákat bemutatni. A sután előadott gyakorlat hamar teljes kudarcba fulladt. Az addig is szemmel láthatóan nagyon koncentráló finn transzvesztita egy ponton elvesztette az egyensúlyát és térden csúszott tovább. Innen egyedül felkelni sem tudott, ezért egy zászlót tartó fiatal lány siklott oda hozzá és segítette fel Minna-Maariát, amit a finn köztévé élőben közvetített.

A nőnek öltözött férfinak nem ez volt az első jégtáncelőadása. 2020-ban gésának öltözött, arcát fehérre festette és japán zenére próbált figurákat bemutatni a jégen.

Borítókép forrása: Twitter, Yle TV képernyőkép

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.