Így rúgta hátba egy szurkoló az Arsenal kapusát + videó

Az Arsenal vasárnap 2-0-s győzelmet aratott a Tottenham Hotspur otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A lefújáskor a hazaiak nem fogták vissza magukat, frusztráltságukat Aaron Ramsdale-en, az Ágyúsok kapusán vezették le. A Spurs csatára, Richarlison lökdöste az angol válogatott játékost, egy Tottenham-drukker pedig hátba rúgta őt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 16. 11:41
Aaron Ramsdale
A steward attempts to calm unhappy Arsenal's English goalkeeper Aaron Ramsdale after the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Tottenham Hotspur Stadium in London, on January 15, 2023. - Arsenal won the game 2-0. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tottenham Hotspur és az Arsenal közötti észak-londoni derbi a lefújáskor sajnos még nem ért véget. A vesztes fél tagjaiból feltörtek az indulatok. A Spurs brazil csatára, Aaron Ramsdale-t osztotta ki, többször is meglökve őt. Az Arsenal kapusa ezután ment volna a dolgára, összegyűjteni a kesztyűit, azonban ismét kellemetlen helyzettel kellett megbirkóznia. Amikor lehajolt a kesztyűkért, a hazaiak egyik szurkolója felmászott a reklámtáblára, és nemes egyszerűséggel hátba rúgta Ramsdale-t. 

A társai ezek után visszafogták az angol válogatott futballistát, a biztonsági személyzet pedig a tettest, így a pályán nem folytatódott az incidens. Azon kívül viszont igen, a Spurs a mérkőzés után kiadott közleményében mélységesen elítélte a szurkoló tettét, mondván, az erőszaknak nincs helye a futballban. A klub hozzátette, a kamerák felvételei alapján azonosítják majd az elkövetőt, aki rendőrségi eljárás mellett a Tottenham Hotspur Stadionból való kitiltásra is számíthat.

A történtek miatt a Tottenham mellett az angol szövetség (FA) és a Premier League is nemtetszését fejezte ki, a rendőrség közleménye szerint a vizsgálatok még tartanak, letartóztatás egyelőre nem történt.

Ramsdale így idézte fel az esetet: – A Spurs szurkolói folyamatosan inzultáltak, amit én se hagytam annyiban. Csupán néhányan voltak, akiknek odaszóltam, és ők ezt jól, sportember módjára viselték, de aztán egy drukker felugrott a táblára, hogy hátba rúgjon. Ez szégyenletes, hiszen ez csak egy futballmérkőzés volt. A többi játékosnak el kellett húznia engem onnan. Szerencsére nagyobb baj nem történt, csak keserű a szám íze. De biztos vagyok benne, hogy az öltözőben már jól fogjuk érezni magunkat – vélekedett az Arsenal hálóőre, aki több bravúrt is bemutatott a 2-0-s vendéggyőzelemmel véget ért bajnokin.

Mikel Arteta viszont nem akart szót pazarolni az incidensre.

– Nem láttam, mi történt. Egy kiváló futballmeccset viszont láttam, arról akarok beszélni – fogalmazott az Ágyúsok vezetőedzője, aki elégedettebb nem is lehetett volna a csapata teljesítményével. – Minden tetszett. Imádtam nézni, ahogy játszottunk, bátrak voltunk. Sok embert boldoggá tehet, ha végezzük a dolgunkat, és biztos vagyok benne, hogy ma hatalmas örömet okoztunk az Arsenal szurkolóinak.

Kollégája, Antonio Conte elismerően beszélt az ellenfélről.

– Az Arsenal ellen nehéz most játszani, olyan, mint a Manchester City ellen. Mindkét csapat esélyes a bajnoki címre, és egyikük meg is nyeri azt. Erős ellenfél ellen játszottunk, és a hozzáállásunkkal elégedett vagyok. Hajtottunk az egyenlítésért, de a kapusuk nagyon jól teljesített. Biztos vagyok benne, hogy az Arsenalnak nem volt könnyű a mi stadionunkban játszani. De kiegyensúlyozottak voltak, és a megfelelő pillanatokban lecsaptak ránk. A második félidőben ugyan szenvedniük is kellett a győzelemért, mégis ellenálltak. Amikor erre képes egy csapat, az azt jelenti, hogy készen áll arra, hogy a bajnoki címért harcoljon – dicsérte az ősi riválist az olasz szakember.

Borítókép: Aaron Ramsdale a kesztyűiért megy, mielőtt megtörtént volna a baj (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.