Kilencgólos gála kerekedett Messi és Ronaldo randevújából + videó

A francia Paris Saint-Germain 5-4-es győzelmet aratott a szaúdi al-Nasszr és al-Hilal legjobbjaiból összeállított csapat ellen. A legnagyobb sztárok közül Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Kylian Mbappé és Sergio Ramos is betalált csütörtökön a Fahd király Nemzetközi Stadionban megrendezett gálameccsen.

Magyar Nemzet
2023. 01. 19. 20:34
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) walks past Riyadh All-Star's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) during the Riyadh Season Cup football match between the Riyadh All-Stars and Paris Saint-Germain at the King Fahd Stadium in Riyadh on January 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas volt az érdeklődés az al-Nasszr és al-Hilal legjobbjaiból összeállított csapat és a Paris Saint-Germain csütörtöki, Szaúd-Arábiában megrendezett gálamérkőzése iránt, hiszen a találkozót úgy harangozták be, hogy ez lehet az utolsó alkalom, amikor az elmúlt évtizedek két legismertebb futballistája, és összecsap egymással.

Természetesen mindkét szupersztár a kezdő tizenegyben kapott helyet, és a pályán nem mulasztották el köszönteni egymást:

Messi ezután a szaúdiak kapujába is beköszönt, remek átadását követően a 3. percben megszerezte a vezetést a PSG-nek. Ronaldo a 34. percben büntetőből egyenlített, majd francia részről Marquinhos volt eredményes. Ronaldo a térfélcsere előtt másodszor is betalált, ezt részben egykori csapattársának, Sergio Ramosnak köszönhette, aki hatalmas luftot rúgott a gól előtt. Íme:

Az első játékrész meglehetősen eseménydúsra sikeredett, és még Neymar kihagyott tizenegyesét és Juan Bernat kiállítását nem is említettük...

A második félidőben is kitettek magukért a csapatok, Ramos, és Hugo Ekitike is feliratkozott a góllövők listájára, a szaúdiaknak viszont „csak” két újabb találatra futotta, így a Paris Saint-Germain 5-4-re megnyerte a gálamérkőzést.

Ramos gólja előtt Mbappé játszadozott el a szaúdi védőkkel: 

Borítókép: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.