Korábbi ellenfelétől igazolt ghánai támadót a Ferencváros

A labdarúgó Európa-ligában már tizenhat közé jutott Ferencváros hivatalosan is bejelentette, hogy eredményre vezettek a tárgyalások az azeri Qarabaggal, és így szerződtette a 25 éves, korábbi U23-as válogatott ghánai futballistát, Owusu Kwabenát. A közleményből nem derül ki, hogy a megállapodás mennyi időre szól.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 7:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalossá vált az, ami már hetek óta a levegőben lógott. A Ferencváros illetékesei nem tagadták, hogy tárgyalnak Owusu Kwabena szerződtetéséről, akinek a nyáron jár le a megállapodása az azeri Qarabagnál. Mint emlékezetes, a magyar bajnok a BL-selejtező harmadik körében búcsúzott azt követően, hogy hazai pályán 3-1-re kikapott, míg Bakuban 1-1-es döntetlent ért el. A 25 esztendős Owusu Kwabena Azerbajdzsánban mindvégig a pályán volt, ő szerezte csapata egyetlen gólját, Magyarországon kilenc perc játékidő jutott neki.

 

A Qarabag 2020-ban a spanyol másodosztályú Leganéstől szerződtette, 2021-ben pedig egy évre kölcsönadta a török másodosztályú Ankaragücünek. Az azeri élvonalban pályafutása során 49 bajnokin 12 gólt ért el, az Ankaragücüt pedig 21 bajnokin hét góllal segítette feljutáshoz az előző idényben. A 182 centiméter magas támadó 1997. június 18-án született Accra városában, Ghánában, profi karrierjét 2016-ban szülővárosában kezdte el, és szerepelt hazája U23-as válogatottjában is.

– A Fradi remek csapat, a felkészülés során utánanéztem az interneten, és láttam, micsoda történelemmel rendelkezik – mondta Kwabena az FTC honlapján. – Azt mondtam az akkor csapattársaimnak, hogy »Na, srácok! Ez a csapat nagy kihívás elé fog állítani minket, alaposan fel kell rá készülni. Azzal a tudattal jönnek hozzánk, hogy ők is a BL-ben akarnak szerepelni, tehát hajtanunk és küzdenünk kell ellenük!«. Azért érkeztem a Fradihoz, hogy segítsem a klubot a közös célunkban, abban, hogy ismét a Bajnokok Ligájában szerepeljünk. Szeretném, hogy a képességeim segítéségre legyenek a csapatnak. Közösen kell dolgoznunk azért, hogy amit szeretnénk, azt elérjük. Hajrá, Fradi!

Borítókép: Owusu Kwabena és Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a szerződés aláírása után (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.