Leigazolta a rivális FC Barcelona támadóját a madridi sztárcsapat

Ronald Koeman kérésére szerződtette a Barcelona másfél éve Memphis Depay-t, de a sérülései után az új vezetőedző, Xavi nem számolt vele. A 28 éves holland támadó nagy reményekkel érkezett a Camp Nouba, de dicstelenül távozik onnan. Az Atlético Madrid színeiben Luis Suárez lehet előtte a példa.

Magyar Nemzet
2023. 01. 20. 15:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Memphis Depay 2025-ig szóló szerződést kötött az Atlético Madrid csapatával, tehát a 28 éves holland támadó mindössze másfél év után távozott az FC Barcelona együtteséből. Depay 42 meccsen 14 gólt szerzett a katalán klubban, amelyben Xavi vezetőedzői kinevezésével szorult a háttérbe.

Depay nem az első támadó, aki a közelmúltban Barcelonából az Atlético Madridba szerződött, 2020-ban Luis Suárez igazolt a madridi riválishoz, és ő sem menni akart, hanem küldték. Az uruguayi nemes bosszút állt a Barcán, hiszen az Atléticót 32 bajnokin 21 góllal spanyol bajnoki címhez segítette az első ottani idényében. Depayban is éghet a bizonyítási vágy.

Diego Simeone csapatára pedig ráfért a vérfrissítés, hiszen a BL-ből kiesett a gárda, a La Ligában pedig csak a negyedik helyen áll, ráadásul nemrég a támadósorból a Chelsea-hez távozott a portugál válogatott Joao Félix.

Depay nem először bukott meg topklubnál

2021 nyarán nehéz lett volna megvigasztalni a Barcelona-szurkolókat, akik épp PSG-be való távozását siratták, egyvalaki azonban feltétlenül elégedett volt a Nou Campban. Méghozzá az akkori vezetőedző, Ronald Koeman, akinek a legfőbb vágya teljesült azzal, hogy a Barca szerződtette egyik kedvenc honfitársát, azaz Depay-t.

A későn érő szélső érkezése már 2020-ban is szóba került, ám a pénzügyi válságban lévő katalánoknak nem volt pénzük a kivásárlására, Depay kénytelen volt kivárni, hogy lejárjon a szerződése a Lyonnal, és így legalább ingyen került Barcelonába. Korábban ugyan megbukott már egy topklubnál, a Manchester Unitednél, de aztán kiemelkedő játékot nyújtott a francia klubjában és a holland válogatottban egyaránt.

Az első barcelonai őszén a csapat egyik legjobbja volt, a bajnokságban 16 meccsen nyolc gólt szerzett, de aztán 2021 decemberében megsérült, majd amikor tavaly januárban visszatért, egyetlen mérkőzés után újra kidőlt a sorból. Időközben a kispadon Koemant váltó Xavi irányításával feljavult a Barcelona, így Depay a visszatérése után csak csereként jött számításba, és a Barca máris szabadulni akart tőle. Tavaly nyáron nem volt vevő, de ami késett, nem múlt – Depay távozott.

Borítókép: Memphis Depay aláírt új csapatához (Fotó: Twitter/Atlético Madrid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.