Magyar kapus főszereplésével él tovább az amerikai álom

A magyar származású, amerikai–magyar kettős állampolgár, Merkovszki Pál vezérletével az Egyesült Államok 28-27-re legyőzte Marokkót a férfi kézilabda-világbajnokságon. A sikernek köszönhetően Merkovszki csapata fél lábbal már a középdöntőben érezheti magát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 12:43

Merkovszki Pál kézilabda
Forrás: IHF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországon élő, a dél-karolinai Myrtle Beachen született Merkovszki Pál a 2021-es egyiptomi világbajnokság előtt került képbe az amerikai férfi kézilabda-válogatottnál. Robert Hedin szövetségi kapitány az interneten is toborozta a játékosokat, hogy egyáltalán képes legyen kiállítani egy csapatot a tavalyelőtti világversenyre. Merkovszki is elküldött magáról egy filmet, és azóta nehezen lehet őt kirobbantani az amerikai válogatottból.

Az Egyesült Államok pénteken mutatkozott be a svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokságon, és győzelemmel kezdett Jönköpingben, Marokkó ellen nyert 38-37-re. A meccs legjobbjának Merkovszki Pált választották. 

A 2028-as los angelesi olimpiára készülő amerikai válogatott korábban nem járt ilyen közel a középdöntős szerepléshez. Az is igaz, hogy a Marokkó elleni siker után két nehezebb meccs következik a sorban: vasárnap Horvátország, végül kedden Egyiptom ellen zárja Merkovszki csapata a csoportkört.  

Borítókép: A magyar kapus volt a hős Egyiptom ellen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.