„Meg akartam alázni a táblánál, nem a tervek szerint alakult”

Vasárnap délután két hely már elkelt a dartsvilágbajnokság elődöntős mezőnyében. Dimitri Van den Bergh és Michael Smith is 5-3-ra nyerte a maga meccsét, de mégsem ugyanaz volt a két negyeddöntő forgatókönyve.

Magyar Nemzet
2023. 01. 01. 20:15
Michael Smith darts
Michael Smith darts világbajnokság 2023 Ally Pally London Fotó: PDC/Kieran Cleeves
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Smith és Stephen Bunting ugyanabból a Liverpool közeli kisvárosból, St. Helensből érkezett Londonba, a PDC dartsvilágbajnokságra. Egymás elleni negyeddöntőjük esélyese Smith volt, aki már két vb-döntőt is vívhatott pályafutása során.

A papírforma végül nem borult, Smith 4-1-re ellépett, igaz, végül csak 5-3-ra tudott nyerni, és csalódott is volt emiatt.

– Túl nagy nyomás alá helyeztem magamat. Sok videót küldtek nekem a meccs előtt, amelyben Stephen arról beszél, hogy én figyelem, ő mennyire jól játszik. Akik ismernek, tudják, hogy ezt nem nézem, csak a Stuart Little kisegért és az Aquamant.

– Úgyhogy meg akartam alázni a táblánál. Nem a tervek szerint alakult, de a győzelem meglett.

Smith elismerte, hogy eddig nem hozta azt a színvonalat, amit elvárna magától, de bízik benne, hogy újra bejut a döntőbe, s ezúttal már meg is nyeri azt.

A másik ágon a belga Dimitri Van den Bergh életében először jutott elődöntőbe, miután 2-3-as hátrányból fordítva legyőzte a valamelyest esélyesebbnek tartott Jonny Claytont.

PDC dartsvilágbajnokság, negyeddöntők

M. Smith (angol, 4.)–Bunting (angol, 21.) 5-3
Van den Bergh (belga, 15.)–Clayton (walesi, 7.) 5-3

Borítókép: Michael Smith győzelme ellenére nem volt teljesen elégedett (Fotó: PDC/Kieran Cleeves)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.