„Nem akarok bosszút állni” – feszültség a színpadon

Nagyon feszült és izgalmas mérkőzést hozott a londoni darts-világbajnokságon Dirk van Duijvenbode és Ross Smith csatája. Végül a tavaly meccsükhöz hasonlóan idén is a holland lejthetett örömtáncot. Nem fogta vissza magát.

2022. 12. 30. 10:39
Dirk van Duijvenbode
London Ally Pally Fotó: PDC/Taka Wu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es darts-világbajnokság harmadik fordulójában Dirk van Duijvenbode 0-3-as hátrányból fordított, majd nyert 4-3-ra Ross Smith ellen. Egy évvel később ugyanez volt a párosítás, s az angolt meg is kérdezték a meccs előtt a bosszúvágyról.

– Nem akarok bosszút állni, az a meccs már a múlté – szögezte le Smith. A találkozón aztán mégsem volt hiány feszültségből.

Amikor Smith megnyerte a második szettet, és kiegyenlített, gúnyos integetéssel köszönt el holland riválisától.

Bár a két játékos közül Van Duijvenbode ismertebb a kitörő ünnepléseiről, ezúttal Smith vitte a prímet. Egészen addig, amíg a holland ezt meg nem unta, s a maga módján válaszolt.

– Minden 180-at úgy ünnepelt, mintha először dobott volna ennyit – jegyezte meg utólag a holland. Tökéletes körből egyébként nem volt hiány, Smith tizenkilenc, Van Duijvenbode tizenkettő 180-at dobott a meccsen, ezzel közös vb-rekordot állítottak fel a négy nyert szettig zajló meccseket figyelembe véve.

S nemcsak a lélektani hadviselés, hanem a mérkőzés alakulása miatt is volt dráma. A döntő szettben eljutottak 5-5-ig, azaz hirtelen halál döntött. Méghozzá Van Duijvenbode javára, akinek az örömtáncáról sem a visszafogott jelző jut eszünkbe.

Csütörtökön két walesi játékos, Gerwyn Price és Jonny Clayton már a negyeddöntőbe jutott, amelynek pénteken kialakul a teljes párosítása. Szombaton szünnap lesz a világbajnokságon, a végjátékot már az új évben rendezik, a 2023-as világbajnok kilétére a január 3-i fináléban derül fény.

Darts-világbajnokság, csütörtöki eredmények

4. forduló
Price (walesi, 1.)–De Sousa (portugál, 17.) 4-1
Clayton (walesi, 7.)–Rock (északír) 4-3

3. forduló
Van Duijvenbode (holland, 14.)–R. Smith (angol, 19.) 4-3
Cross (angol, 6.)–King (angol, 27.) 4-1
Bunting (angol, 21.)–Chisnall (angol, 12.) 4-2
Humphries (angol, 5.)–Van der Voort (holland, 28.) 4-3

Pénteki délutáni program (13.30, tv: Sport 1)
Van den Bergh (belga, 15.)–Huybrechts (belga, 31.)
Clemens (német, 25.)–Soutar (skót)
M. Smith (angol, 4.)–Cullen (angol, 13.)

Pénteki esti program (20.00, Sport 1)
Cross (angol, 6.)–Dobey (angol, 22.)
Van Gerwen (holland, 3.)–Van Duijvenbode (holland, 14.)
Humphries (angol, 5.)–Bunting (angol, 21.)

Borítókép: Dirk Van Duijvenbode nem fogta vissza magát (Fotó: PDC/Taka Wu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.