Megvan, hogy mikor játszhat újra Messi a veretlenségét elvesztő PSG-ben

Elvesztette idénybeli veretlenségét a PSG a Ligue 1-ban, miután vasárnap este 3-1-re kikapott a Lens otthonában rendezett rangadón. Lionel Messi ma vagy holnap térhet vissza Párizsba a világbajnoki cím megszerzése után, s bár Cristiano Ronaldo új klubjánál, Szaúd-Arábiában is szóba került a neve, a PSG-nél van most nagy szükség rá.

Magyar Nemzet
2023. 01. 02. 9:47
Argentina's captain and forward #10 Lionel Messi (R) holds the FIFA World Cup Trophy following the trophy ceremony after Argentina won the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo? Én először Lionel Messi szerződtetését szerettem volna Dohából – viccelődött az újságírókkal Rudi Garcia, az Al-Nasszr vezetőedzője a Marca szerint, miután a szaúdi csapat leigazolta Ronaldót. Ami azt illeti, Messi érkezését a PSG-nél is nagyon várják már, főleg, hogy a csapat elveszítette a veretlenségét a Lens ellen.

A Ligue 17. fordulójában az éllovas párizsiak az eltiltott Neymar és a vb után még a pihenését töltő Messi nélkül, de többek közt Kylian Mbappéval a frontvonalban álltak felé a második helyezett Lens otthonában.

Már az ötödik percben előnybe került a hazai csapat: Donnarumma kapus röviden ütötte ki a labdát, amit Frankowski lőtt a kapuba. Szinte egyből reagált a PSG, amely a 8. percben Ekitike góljával egyenlített. Aztán a 28. percben Fofana remek indításával Openda egy szép csellel elfektette Marquinhost, majd a bal alsóba lőtt. A 48. percben Claude-Maurice alakította ki a 3-1-es végeredményt.

A PSG először kapott ki a bajnokságban és úgy általában az idény összes tétmeccsén is, sikerével a Lens négy pontra csökkentette a hátrányát a második helyen.

Mikor tér vissza Lionel Messi?

A vereség után a legnagyobb kérdés Párizsban, hogy mikor tér vissza Lionel Messi a pályára. Az argentin válogatottal Katarban világbajnoki címet szerzett játékos január 1-ig kapott szabadságot klubjától, így ma vagy holnap tér vissza az együtteshez.

– Argentína győzelme és a világbajnoki cím ünneplése miatt úgy döntöttünk, hogy Messinek január elsejéig szabadságot adunk, így másodikán vagy harmadikán csatlakozik újra a kerethez – erősítette meg korábban Christophe Galtier, a PSG vezetőedzője.

Messi így legkorábban elviekben pénteken a Chateauroux elleni Francia Kupa-meccsen léphetne pályára a vb-döntő után, ám kicsi a valószínűsége annak, hogy egy-két nappal a visszatérése után bevessék egy harmadosztályú csapat ellen. Jó eséllyel gyakorlatilag 11-én, jövő szerdán az Angers elleni hazai bajnokin térhet vissza a pályára Messi, 24 nappal a franciák ellen megnyert vb-döntő után.

Borítókép: Lionel Messi a világbajnoki trófeával (Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.