Milák Kristóf gondolatai háborúról, térdelésről, transzneműekről

Milák Kristóf mindenben a minőséget keresi. Az év sportolója, az olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó úszó tőle szokatlanul közéleti témákról, így az ukrajnai háborúról, a térdelésről és a transzneműekről is megosztotta a gondolatait a sportgála után.

Magyar Nemzet
2023. 01. 12. 11:22
Milák nyert, Liu Shaoang és Szilágyi nem volt jelen
Budapest 20230109 Év sportolója gála MSÚSZ Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A minőségben hiszek és mindenben azt keresem, a ruháktól az autókon át a felmosóvödörig – mondja a Mandinernek adott interjúban. A kiváló úszó elmondta, miért érezte elkerülhetetlennek az edzőváltást a tokiói olimpia után, és kivételesen közéleti témákról is megosztotta a gondolatait.

Az olimpiai és világbajnok szerint férfiaknak – mármint a transzneműeknek, tegyük hozzá – semmi keresnivalójuk sincs a nők között, mert, miként fogalmazott, akármilyen hormonális változtatásokon is mennek át, az ösztrogén- és tesztoszteronértékek annyira nem befolyásolhatók mesterségesen, hogy fair versenyt eredményezzen mindez.

Az ukrajnai háborúról az év sportolója azt mondja, elutasítja az erőszak mindennemű formáját és a háború szörnyűségeit, de egyben furcsállja, amiért a sportolókat állítják sarokba a nemzetközi sportvezetők.

Szerinte a térdelésnek, legalábbis nálunk, semmi keresnivalója sincs a meccsek előtt, mert mi sohasem voltunk gyarmatosító nép.

A teljes interjú a Mandiner hetilap csütörtökön megjelenő számában olvasható.

Borítókép: Milák Kristóf eddig ismeretlen oldaláról mutatkozott be

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.