„Nincsenek szavaim. Nyugodj békében, Gianluca!” – Így búcsúznak Viallitól

Szívszorító üzenetben köszönt el korábbi csapattársától a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/Nemzeti Sport2023. 01. 06. 14:54
Gianluca Vialli dies aged 58
epa10391947 (FILE) - Gianluca Vialli, head of the Italian national team delegation, prior to the UEFA Nations League match against Germany at Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, 04 June 2022 (re-issued 06 January 2023). Gianluca Vialli died at the age of 58 after battling pancreatic cancer his family confirmed 06 January 2023. EPA/SERENA CAMPANINI Fotó: SERENA CAMPANINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 59-szeres válogatott támadót először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, egy évvel később gyógyultnak nyilvánították, tavalyelőtt azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta a szervezetét.
„Nincsenek szavaim. Nyugodj békében, Gianluca!” – írta angol nyelvű Facebook-bejegyzésében a magyar válogatott szövetségi kapitánya, olvasható a Nemzeti Sport oldalán.

Az egykori kiváló csatárról korábbi klubjai és a legnagyobb ellenfelek is megemlékeztek a közösségi médiában, míg az Olasz Labdarúgó-szövetség honlapján olvasható írásban Gabriele Gravina, a szervezet elnöke úgy fogalmazott:

 Amit az Azzurriért tett, azt soha nem felejtjük el.

A nyolcvanas évek közepén Vialli a Sampdoria játékosaként lett világszerte ismert futballista, Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert, Bajnokcsapatok Európa Kupája-döntőt játszott a genovai csapattal. Ezt követően a Juventusban futballozott, a torinóiakkal az 1995/96-os szezonban felért a csúcsra a Bajnokok Ligája-serleg elhódításával. Karrierjét a Premier League-ben szereplő Chelsea-ben fejezte be.

Később edzőként is irányította a londoniakat. Tavalyelőtt az Európa-bajnokságon az aranyérmes olasz válogatottnál volt korábbi sampdoriás csapattársa, Roberto Mancini szövetségi kapitány segítője, tavaly decemberben azonban megromlott egészségi állapota miatt távozott a posztjáról.

„Ez a hír nagy fájdalommal tölt el, a pályán és azon kívül is egy óriás voltál. Hiányozni fogsz, Isten veled, Luca!” – búcsúzott el Viallitól válogatottbeli csapattársa, a Milan egykori védőfejedelme, Franco Baresi.

Olyan sokat adtál nekünk, ahogyan mi is sokat adtunk neked: kölcsönös, örök szeretet volt ez, ami nem fog a sírba menni veled. Továbbra is szeretni és csodálni fogunk

– búcsúzott el a hivatalos oldalán egykori csatárától a Sampdoria, amely Viallival a soraiban megnyerte a Serie A 1990/91-es kiírását.

„Viszlát, barátom!” – búcsúzott el Viallitól az olasz edzőlegenda, Carlo Ancelotti.

„Viszlát, Gianluca!” – köszönt el a legendás támadótól a Juventus is, amelynek utolsó BL-sikeréből Vialli csapatkapitányként vette ki a részét.

„A mi kapitányunk, az én kapitányom. Mindörökké. Viszlát, Luca!” – búcsúzott el egykori csapattársától Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott legendás csatára.

Borítókép: Gianluca Vialli (Fotó: EPA/Serena Campanini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.