Szörnyű Liverpool-szabálytalanság, elmaradt piros lap + videó

Hiába vezetett a Liverpool, a Brighton & Hove Albion egy hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a címvédőt az FA-kupában, és bejutott a nyolcaddöntőbe. A meccs az eredményen túl Fabinho brutális szabálytalansága miatt marad emlékezetes, főleg azért, mert a Liverpool brazilja megúszta a kiállítást.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 19:58
775926820
FBL-ENG-FACUP-BRIGHTON-LIVERPOOL Liverpool's Brazilian midfielder Fabinho (2R) fouls Brighton's Irish striker Evan Ferguson (L) during the English FA Cup fourth round football match between Brighton & Hove Albion and Liverpool at the Amex stadium in Brighton, on the south coast of England on January 29, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabinho csak a 84. percben állt be csereként 1-1-es állásnál, és két perc múlva már el is hagyhatta volna a pályát. Ekkor ugyanis a Liverpool középpályása hátulról úgy rátaposott a Brighton játékosa, Evan Ferguson Achillesére, hogy azt nézni is rossz volt. Íme:

Ferguson az eset után nem is tudta folytatni a játékot, sérülés miatt le kellett cserélni, Fabinho viszont nagy meglepetésre megúszta sárga lappal a csúnya belépőt. Ez sem segített a Liverpoolon, ugyanis a hosszabbításban, a 92. percben Mitoma Kaoru gyönyörű góllal döntötte el a meccset, s ejtette ki a sorozat tavalyi győztesét, a Liverpoolt.

Az indulatok azonban a Brighton karmaszerű győzelme ellenére sem csitulnak Angliában, sokan teszik szóvá, hogyan fordulhatott elő, hogy Fabinho megúszta a piros lapot. S hogy a VAR miért nem bírálta felül a játékvezető döntését az ismétlések alapján.

– Az én szememben ez egy mérkőzést befolyásoló esemény volt, úgyhogy felül kellett volna vizsgálni – magyarázta Glenn Murray, a Brighton korábbi támadója. – Nem értem, hogy ha a VAR-szobában ezt látták, arra hogy mondhatták azt, hogy ez nem piros. Még a játékos is tudta, hogy ezért piros jár, arra várt, hogy kiállítsák, de valahogy mégis a pályán maradt. Ezt korábbi profi labdarúgóként mondom, nem volt Brighton-játékosként.

A Liverpool számára persze Fabinho kiállítása nélkül is éppen elég fájdalmas volt a kupabúcsú, hiszen a csapat korábban már a Ligakupában is elvérzett, a bajnokságban csak a kilencedik helyen áll, így a Bajnokok Ligája maradt az utolsó – a formája alapján halovány – esélye arra, hogy ebben az idényben trófeát szerezzen. Ott a nyolcaddöntőben a címvédő Real Madrid ellen lép majd pályára.

– Nem jó érzés. Idővel talán majd megtaláljuk a pozitívumokat is, de tovább akartunk jutni. Gratulálok a Brightonnak! – nyilatkozta Jürgen Klopp az FA-kupa-vereség után. A Liverpool szerfelett csalódott vezetőedzője hozzátette, hogy mindkét gólt pontrúgás után kapták, ami tilos lenne.

Borítókép: Fabinho csúnyán rátaposott a Brighton-játékos lábára (Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.